Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
10.07.2019 05:55

Vlakový výlet na Ľubovniansky hrad, do skanzenu a stredovekého tábora


Ilustračný plagát, Detská železnica Košice, o. z.


Netradičný prázdninový deň pre celú rodinu prináša Veľký vlakový výlet Detskej železnice Košice a Železničnej kompánie Slovenska. Historická súprava na čele s takmer storočnou parnou lokomotívou vyrazí z košickej hlavnej železničnej stanice do Starej Ľubovne už túto sobotu 13. júla o 6:45.


Cestujúci Veľkého vlakového výletu budú tentoraz objavovať krásy a históriu Starej Ľubovne. Program je nabitý do poslednej chvíle. „Po príchode do Starej Ľubovne nás bude čakať autobus, ktorým sa pohodlne vyvezieme až na Ľubovniansky hrad. Tí zdatnejší sa môžu pripraviť na približne 40 minútovú prechádzku na hradný kopec. Prehliadku hradu už tradične v letnom období oživí atraktívne vystúpenie sokoliarov. Následne sa presunieme do podhradia – skanzenu, z ktorého je to len krôčik do stredovekého tábora s množstvom dobových atrakcií nielen pre deti ale aj dospelých. Kto by mal záujme o históriu druhej svetovej vojny, môže navštíviť neďalekú Vojenskú expozíciu Michala Strenka,“ pozýva Tomáš Haviar zo Železničnej kompánie Slovenska.

Mimoriadny vlak potiahne takmer storočná parná lokomotíva Ventilovka, ktorá kedysi patrila medzi naše charakteristické rušne. „Zapožičali sme ju z Čiech a i takouto formou by sme chceli verejnosti priblížiť železničnú históriu Slovenska. Obyvateľom priľahlých obcí aj tentoraz ponúkame unikátnu možnosť kyvadlovej jazdy parným historickým vlakom zo Starej Ľubovne do Podolínca a späť s odchodom o 10:50 hod. Predaj cestovných lístkov bude prebiehať priamo vo vlaku,“ približuje Ľubomír Lehotský z občianskeho združenia Detská železnica Košice.

Cestovné lístky na Veľký vlakový výlet z Košíc do Starej Ľubovne sú dostupné v Regionálnom informačnom bode na Hlavnej ulici 48 v Košiciach, v Mestskom informačnom centre v Prešove prípadne sa dajú zakúpiť aj online na https://www.detskazeleznica.sk/--6-319-velky-vlakovy-vylet-do-starej-lubovne

Celoročný program Veľkých vlakových výletov nájdete na www.detskazeleznica.sk

 

Autor: Zuzana Lehotská, Detská železnica Košice, o. z.,


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.03.2017
Za pamiatkami UNESCO na Spiši vás odvezie motoráčik
Organizácia Košice Región Turizmus pripravila pre všetkých turistických nadšencov jedinečné nostalgické jazdy VLAKOM ZA UNESCOM. Prvý vláčik vyráža z Košíc na gotický Spiš už 2. apríla.
viac
10.10.2019
Vlakový výlet pre celú rodinu pozýva na Gemer a do Domice
Detská železnica Košice vás pozýva na veľký vlakový výlet pre všetkých. Príjemná rodinná atmosféra vo vlaku, návšteva jaskyne Domica a nenáročná prechádza k maďarskej časti jaskynného systému Aggtelék v krásnej jesennej prírode zaručujú vydarený rodinný výlet.
viac
22.06.2021
Detská železnica vypraví vlak za medzevským drakom
Nadšenci železničnej nostalgie z občianskeho združenia Detská železnica Košice vďaka dlhoročnej spolupráci s dobrovoľným hasičským zborom v Medzeve sa v sobotu 26. júna vydajú na ďalší poznávací výlet z Košíc.
viac
06.07.2021
Po zabudnutej trati za umením
Horúci tip na príjemný letný výlet pre celú rodinu prináša Detská železnica Košice a pozýva na Veľký vlakový výlet Po zabudnutej trati za umením do Strážok, Spišskej Belej a Kežmarku už v sobotu 10. júla. Lístky je potrebné zakúpiť vopred.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %