Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
20.08.2018 02:30

Vláčikom detskej železnice na Bardejovský jarmok


Historická súprava v stanici Muráň.


Malých aj veľkých cestovateľov z Košíc a Prešova pozýva detská historická železnica na ďalší tradičný výlet, tentoraz na populárny jarmok do Bardejova.


Nostalgickým vlakom zloženým z osobných motorových vozňoch M 152 v čerstvom retro-nátere

sa dostanete do starobylého mesta Bardejov, ktorého uličky a námestie opäť ožijú folklórom, gurmánskymi špecialitami, hudbou a nespočetným množstvom trhovníkov.

Na ploche 4 800 m2 ich bude viac ako 500 a chýbať nebude ani predstavenie tradičných ľudovoumeleckých remesiel s ukážkami tvorby a výroby v atraktívnej „Uličke remesiel“ na Radničnom námestí. Pripravený je aj bohatý kultúrny program a pre deti samozrejme kolotoče od výmyslu sveta.

Vlak z hlavnej železničnej stanice v Košiciach odchádza v sobotu 25. augusta ráno o 8:13 hod. a z Prešova o 8:54 hod.

Návrat je plánovaný po 17. hodine. Cestovné lístky je lepšie si rezervovať a kúpiť prostredníctvom stránky www.detskazeleznica.sk alebo osobne v Regionálnom informačnom bode na Hlavnej ul. 48 v Košiciach (pri Štátnom divadle).

 

Autor: Ľubomír Lehotský, Detská železnica Košice, o. z.


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.06.2019
Vlakový výlet do praveku ponúkne históriu, kultúru a zábavu pre celú rodinu
Výnimočný Veľký vlakový výlet pre celú rodinu „do praveku“ s parnou lokomotívou sa uskutoční už túto sobotu 22. júna. Lákadlom sú Hanušovské viadukty, archeopark, barokový kaštieľ, stredoveký kostol i samotná parná lokomotíva z roku 1926.
viac
24.08.2019
Deň železničky
Košická detská historická železnica si 29. augusta pripomenie 64 rokov od slávnostného otvorenia prvého úseku Čermeľ - Vpred. Návštevníci Dňa železničky sa môžu tešiť na bohatý sprievodný program, bezplatné atrakcie pre deti a častejšie odchody vlakov spojené s križovaním.
viac
19.09.2019
Vlakové výlety vás zavedú do kúpeľov i na miesto prvého maratónskeho štartu
Nostalgické vlaky detskej železnice vás pozývajú prežiť babie leto v čarovných poľských kúpeľoch, na Tokaji pri dobrom vínku, obdivovať krásy jesene z Turnianskeho hradu a zaspomínať si pri tom na prvý štart Medzinárodného maratónu mieru.
viac
21.05.2022
Pripravili deťom netradičnú oslavu ich sviatku
Pri príležitosti Medzinárodného dňa detí vyrazí v sobotu 28. 5. historický vlak v naozaj netradičnom zložení (zostáva prekvapením až do samého štartu) z Košíc až do Slavošoviec, kde je pripravený pestrý program.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %