Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
15.06.2018 01:15

Víťazom športových hier detí z detských domovov sa stal domov Necpaly


Ilustračná snímka, zdroj: samorin.sk


Víťazom 28. ročníka športových hier detí z detských domovov, ktoré sa v atletických disciplínach uskutočnili v Šamoríne-Čilistove na atletickom štadióne v x-Bionic areáli, sa stal detský domov Necpaly.


Približne 400 detí z detských domovov z celého Slovenska sa tam zúčastnilo viacerých disciplín. V celoslovenskom kole súťažilo celkovo 650 detí z 52 detských domovov. Celoslovenské športové loptové hry sa uskutočnili už dávnejšie a v Čilistove boli v týchto dňoch na programe už len atletické disciplíny. Deti boli rozdelené do štyroch kategórií podľa veku.       

Podujatie zorganizovali pod záštitou ministra práce, sociálnych vecí a rodiny SR Jána Richtera s podporou občianskeho združenia Úsmev ako dar a sponzora Nestlé Slovensko.       

Ako uviedla Mária Soboličová z OZ Úsmev ako dar, športové hry vyvrcholili vyhodnotením najlepších športovcov a odovzdaním Putovného pohára ministra práce. „Sme veľmi radi, že sa nám opäť podarilo dospieť k spoločnej dohode so športovým rezortom v Čilistove. Deti si tu môžu vyskúšať, aké je to byť v koži profesionálneho športovca," dodala Soboličová.       

Hlavným cieľom majstrovstiev je podľa jej slov motivovať deti zo znevýhodnených sociálnych podmienok k aktivitám podnecujúcim húževnatosť, odhodlanie a vytrvalosť. "Tieto vlastnosti potrebné pre praktický život pritom často u detí z detských domovov chýbajú. Potenciál našich detí je veľmi veľký, len si potrebujú začať veriť a vážiť si samých seba,“ dodala Soboličová.       

Najlepší mladí športovci budú reprezentovať Slovensko na Medzinárodných športových hrách detí z detských domovov, ktoré sa uskutočnia v Českej republike 22. až 24. júna za účasti súťažiacich z Českej republiky, Slovenska, Maďarska, Rumunska a Poľska.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.06.2017
Stropkov rekonštruuje historický park, deťom odovzdali ďalšie nové ihriská
Postupná obnova centra mesta prebieha v Stropkove aj v tomto roku. Aktuálne finišujú s terénnymi a sadovými úpravami historického parku. Vlani tam bolo kompletne zrekonštruované a vymenené kované oplotenie, teraz sa zamerali na revitalizáciu zelene, starej fontány a mobiliáru.
viac
08.06.2018
Pozvánka na 28. ročník športových hier detí z detských domovov
Tento rok sa finále v atletických disciplínach Športových majstrovstiev detí z detských domovov - Športové majstrovstvá s Nestlé, bude opäť konať v Čilistove (Šamorín). Deti sa tu súťažne stretnú v dňoch 13 .- 14. 6. 2018 v areáli športového rezortu Element resort.
viac
13.08.2018
Prevádzkovateľom detských dopravných ihrísk prispelo MŠVVaŠ sumou 150-tis. eur
Celkovo 35 prevádzkovateľov detských dopravných ihrísk si rozdelilo v tomto roku sumu 150.000 eur určenú na podporu praktického výcviku žiakov.
viac
02.06.2021
Newsletter ZMOS k detským ihriskám
Združenie miest a obcí Slovenska dáva do pozornosti aktuálny newsletter, v ktorom sa sústredilo na problematiku detských ihrísk.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %