Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
16.11.2017 02:27

Víťazi súťaže ZlatyErb.sk sú už známi


Spoločná snímka víťazov súťaže.


Víťazi súťaže ZlatyErb.sk o najlepšiu internetovú stránku samospráv za rok 2017 sú známi. Vyhlásenie výsledkov 14. ročníka súťaže samospráv, nad ktorou prevzal záštitu Peter Pellegrini, podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu, sa konalo počas medzinárodného kongresu ITAPA v Bratislave.


Celkové víťazstvo a hlavnú cenu Grand Prix eSlovensko si vybojovala internetová stránka mesta Bratislavy. Špeciálnu cenu pre osobnosť za mimoriadny prínos v oblasti informatizácie v slovenských samosprávach získal Branislav Mamojka, predseda Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska.

Súťaž ZlatyErb.sk každoročne vyhlasuje Únia miest Slovenska a eSlovensko spoločne so Združením informatikov samospráv Slovenska.

Hlavným cieľom súťaže ZlatyErb.sk je podporiť informatizáciu slovenských samospráv, oceniť výnimočné projekty a ohodnotiť snahu zástupcov samospráv účinne využívať informačno-komunikačné technológie smerujúce k zvýšeniu kvality služieb pre verejnosť.

Ceny ZlatyErb.sk boli udeľované v troch hlavných kategóriách: Najlepšia stránka obcí, Najlepšia stránka miest a mestských častí a Najlepšia stránka samosprávneho kraja. Víťazmi týchto kategórií sa stali stránky obce Jaslovské Bohunice, mesta Bratislavy a Prešovského samosprávneho kraja.

Hlavnú cenu súťaže GrandPrix eSlovensko získala stránka mesta Bratislavy, ktorá dosiahla najvyššie hodnotenie vo všetkých kategóriách. Víťaz GrandPrix získava nomináciu do medzinárodnej súťaže EuroCrest Award, ktorú vyhlasuje české Združenie Zlatý erb v spolupráci s Európskou komisiou a európskymi IT projektami.

Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska odovzdala špeciálnu cenu za Najlepšiu bezbariérovú stránku samospráv Prešovského samosprávneho kraja.

Do súťaže sa zapojilo 77 samospráv. Porota hodnotila 63 kritérií v 11 kategóriách. Ceny ZlatyErb.sk 2017 odovzdával Milan Galanda, generálny sekretár ÚMS, Lucia Kondášová, zakladateľka konferencie ITAPA a Miroslav Drobný, predseda poroty.

 

Kompletný zoznam ocenených:

Kategória obce:

1. miesto - stránka obce Jaslovské Bohunice

2. miesto - stránka obce Nitrianske Pravno

3. miesto - stránka obce Chrenovec-Brusno

4. miesto - stránka obce Trnavá Hora

5. miesto - stránka obce Ľubica

Súhrn výsledkov víťazov 14 ročníkov: 4 x Klátová Nová Ves, 4 x Trnavá Hora, 2 x Chocholná Velčice, 1 x Jaslovské Bohunice, Ľubica, Krivosúd-Bodovka, Ražnany

Kategória mestá a mestské časti:

1. miesto - stránka hl. mesta Bratislava

2. miesto - stránka mesta Stará Turá

3. miesto - stránka mesta Nové Zámky

4. miesto - stránka mesta Lučenec

5. miesto - stránka mesta Martin

Súhrn výsledkov víťazov 14 ročníkov: 9 x Bratislava, 2 x Martin, 1 x Banská Bystrica, Trenčín, Nitra

Kategória samosprávne kraje:

1. miesto - stránka Prešovského samosprávneho kraja

2. miesto - stránka Trenčianskeho samosprávneho kraja

3. miesto - stránka Košického samosprávneho kraja

Súhrn výsledkov víťazov 14 ročníkov: 8 x Prešovský kraj, 2 x Bratislavský kraj, 1 x Banskobystrický, Žilinský, Nitriansky, Košický kraj

Cena za najlepšiu bezbariérovú stránku samospráv:

- stránka Prešovského samosprávneho kraja

Grand Prix eSlovensko súťaže ZlatyErb.sk 2017 - najlepšia stránka súťaže a nominácia na medzinárodnú súťaž do Hradca Králové o EuroCrest Award:

- stránka hl. mesta Bratislava

Špeciálnu cenu pre osobnosť za mimoriadny prínos v oblasti informatizácie v slovenských samosprávach:

- Branislav Mamojka, predseda Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska.

Autor: (ÚMS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.11.2018
Celkové víťazstvo v súťaži ZlatyErb.sk patrí webom dvoch samosprávnych krajov
Celkové víťazstvo a hlavná cena Grand Prix eSlovensko v súťaži ZlatyErb.sk o najlepšiu internetovú stránku samospráv za rok 2018 patrí internetovým webom Prešovského samosprávneho kraja a Trenčianskeho samosprávneho kraja.
viac
09.02.2021
ÚMS žiada ministra školstva o jednotný termín jarných prázdnin
Členské mestá Únie miest Slovenska (ÚMS) žiadajú ministra školstva SR, aby sa, vzhľadom na aktuálnu epidemiologickú situáciu, pokúsil zjednotiť termín konania jarných prázdnin pre deti, a to pre všetky kraje, na spoločný termín od budúceho pondelka 15. 2. 2021.
viac
18.06.2021
ÚMS: Podnikatelia podporujú decentralizáciu
Únia miest Slovenska (ÚMS) uvítala postoj Podnikateľskej aliancie Slovenska o potrebe pokračovať v posilňovaní pozície miest a obcí na Slovensku.
viac
14.10.2021
Druhý ročník projektu ELoGE Slovensko
Registrácia samospráv na získanie Európskej značky excelentnosti dobrej správy vecí verejných pre rok 2021 spustená.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %