Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
11.07.2018 11:27

Víkend plný hudby, divadla a rozprávok


Pozvánka na Ríbezlový Devín - výrez


Wine & Art, Viva Musica! Festival, Francúzsky deň, Kasiopeafest 2018, Medzinárodný gitarový festival Modra, Ríbezľový Devín, Rozprávkoland a Otvorené viechy si určite nenechajte tento víkend ujsť.


„Tento víkend prinesie do kraja kultúrne podujatia, ktoré určite potešia dospelých, ale aj deti. My sa na Vás budeme tešiť v prezentačnom stánku na koncerte Janoska Ensemble a už po tretí raz na Ríbezľovom Devíne,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

V rámci Viva Musica! Festivalu sa už zajtra koná koncert Janoska Ensemble Goes Hollywood. V Starej Tržnici Vás privítajú s novým projektom From Bratislava to Hollywood! Príďte si vypočuť svetoznáme filmové melódie a´la Janoska Style. V nedeľu 15.7. poteší milovníkov hudby koncert Jasmin Toccata vo Veľkom evanjelickom kostole v Bratislave o 20:00 hodine.

Letný večer si môžete spríjemniť v Malokarpatskom múzeu v Pezinku, kde sa v rámci Wine & Art 13. júla predstavia Genius Locci. Okrem príjemného hudobného koncertu sa môžete tešiť na degustáciu lokálnych vín a grilované občerstvenie.

Na Hlavnom námestí v Bratislave sa v piatok bude konať 8. ročník Francúzskeho dňa. Počas podujatia sa budete môcť poprechádzať vo „Francúzskej dedine“, ochutnať francúzske výrobky a nápoje. Môžete navštíviť Francúzsky inštitút, ktorý pre Vás otvorí svoje brány.

Kasiopeafest, najväčší ochotnícky divadelný festival na Slovensku, sa tento rok uskutoční od piatka do nedele 15. júla v areáli kaštieľa v Budmericiach. Počas troch dní sa Vám predstaví 15 divadiel z celého Slovenska pre deti a dospelých. Okrem divadelníkov zahrajú aj hudobné skupiny.

Mesto Modra bude počas víkendu od 13. do 15. júla hostiť 10. ročník Medzinárodného gitarového festivalu, ktorý je zameraný na špecifický druh umenia vážnej hudby – hru na klasickej gitare. Festival ponúkne tri večerné koncerty sústredené do jedinečných priestorov Nemeckého evanjelického kostola v Modre.

Príďte 14. júla na Devín ochutnať lokálnu špecialitu Devínsky ríbezlák, ktorý má už viac ako storočnú tradíciu. Okrem predaja a degustácie vín z červených aj čiernych ríbezlí bude na predaj aj ovocie, ríbezle s cukrom, džemy, sirupy, bublanina a iné pečené dobroty, zmrzlina, dreň a iné výrobky z ríbezlí. Čaká Vás aj skvelý sprievodný program. Na podujatí nás nájdete v našom prezentačnom stánku.

Hrad Červený Kameň sa 14. júla premení na Rozprávkoland. Ten so sebou prinesie veľa zábavy, obľúbených detských show, atrakcií, rôzne divadielka, veľa obľúbených divadelných postavičiek, súťaží a činností s animátormi. Tešiť sa môžete na Mira Jaroša, Fíha Tralalala, Šmolkov, Kiki a Riki a veľa ďalších.

V rámci Otvorených viech na Vás čakajú vinári, ktorí otvoria svoje vinárstva a privítajú Vás dobrým a kvalitným vínkom. Od 11. – 14. júla Vás radi privítajú vo Víne Tretina a u pána Hacaja. Dňa 12. júla si môžete vychutnať vínko v Navara Vinárstve. Dňa 13. júla môžete prísť ochutnať vínko ku Milošovi Máťušovi, Miroslavovi Mikovi, do Rodinného vinárstva Hulanský a do Vinárstva Michal Bažalík. Od 13. – 14. júla môžete ochutnať víno u Adama Sýkoru a v Limbašskom vinohradníckom družstve a od 13. – 15. júla vo Vinárstve Bognár. Račianska vinotéka, Spolok vinárov a vinohradníkov a Víno Matula otvoria svoje brány 14. júla.

Viac informácií o nadchádzajúcich podujatiach nájdete na www.gob.sk.

Autor: (ts-Bratislava RegionTourism)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.11.2016
Začiatok novembra v bratislavskom regióne
Skrátený pracovný týždeň vystrieda blížiaci sa víkend nabitý podujatiami.
viac
21.07.2017
Nenechajte si ujsť pestrý víkend v bratislavskom regióne
Návštevníci bratislavského regiónu sa tento víkend môžu tešiť na podujatia Bratislava in the sky, LARP Kráľovstvo Vína, Summer Night Hafla 2017 - Oriental Garden party, Iva Bittová & Mucha Quartet (Viva Musica), Muž so železnou maskou na Červenom Kameni, Svätojakubský jarmok, 3. GULÁŠ FEST.
viac
25.08.2017
Rozlúčka s prázdninami s bohatým programom
Víkend v bratislavskom regióne prinesie jeho obyvateľom i návštevníkom rozmanité možnosti trávenia času. Záverečný letný víkend ponúka bohatý program v každom kúte kraja a aktívne strávený čas si spolu môžu užiť dospelí, rodiny s deťmi, starší i mladší milovníci gastronómie, histórie či kultúry.
viac
13.10.2017
Víkend v bratislavskom regióne v znamení jesenných podujatí
Tento víkend vytiahnu do ulíc regiónu aj tieto podujatia: filmový festival Jeden svet 2017, Burza starožitností na Hrade Červený Kameň, 8. Lampiónový sprievod Bernolákovom, Petržalská šarkaniáda, Pezinský strapec , Veteránska jazda v Modre a Bratislava Mozart Festival.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %