Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
02.11.2016 12:00

Vidiecky parlament vyhlásil v Uhrovci výsledky súťaže Líderka roka 2016


Zuzana Nebusová je starostkou Spišských Tomášoviec už 22 rokov.


Aktivistka Ľudmila Eva Kmeťová z Košút, politička Zuzana Nebusová zo Spišských Tomášoviec, podnikateľka Irena Petrusová z Plavnice, remeselníčka Mária Mizeráková z Pobedimu a mimoriadne ocenená aktivistka Eva Kuraková zo Zubrohlavy sa stali víťazkami súťaže Vidiecka žena roka - Líderka 2016.


Organizátorom súťaže je Vidiecky parlament na Slovensku (VIPA), ktorý chce takýmto spôsobom odmeniť, morálne oceniť a podporiť vidiecke ženy – líderky a zároveň upozorniť na ich výnimočnosť. Do súťaže mohli byť nominované ženy, ktoré svoj voľný čas venujú aktivitám v rôznych oblastiach verejného života a ktoré sú vo svojej komunite uznávanými osobnosťami.

„V poradí už 15. ročník súťaže Vidiecka žena roka - Líderka 2016 sa konal pod záštitou predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslava Bašku a europoslankyne Jany Žitňanskej pri príležitosti Svetového dňa vidieckych žien, ktorý pripadá na 15. októbra, pričom VIPA sa ho snaží každý rok organizovať v inom kúte Slovenska," uviedla predsedníčka VIPA na Slovensku Mária Behanovská.

Výsledky súťaže vyhlásili na konferencii Ženy do voza i do koča, ktorá sa pod gesciou VIPA uskutočnila 14. októbra v Uhrovci (okres Bánovce nad Bebravou). V rámci konferencie sa konali viaceré sprievodné akcie, napríklad informačný seminár s názvom Spracovanie mlieka a predaj z dvora či workshop k projektu Rodový rozpočet v samospráve na pomoc a poradenstvo ženám, ktoré sú obeťami domáceho násilia. Program uzavrel spoločenský večer, na ktorom vyhlásili a ocenili víťazky súťaže.

Súťažnými kategóriami, do ktorých mohli byť ženy v súťaži Líderka roka 2016 nominované, boli žena - aktivistka, žena - politička, žena- podnikateľka a žena - remeselníčka.

Hosťom sa prihovoril predseda TSK Jaroslav Baška, ktorý poprial prítomným ženám všetko najlepšie a ocenil ich prínos v oblasti verejného života. „Som rád, že TSK mohol podporiť toto nádherné podujatie v obci Uhrovec a je venované ženám na vidieku ako líderkám. Chcem vzdať úctu týmto ženám, ktoré vytvárajú pracovné miesta, robia rôzne aktivity, venujú sa politike v regiónoch,“ uviedol trenčiansky župan.

Čítajte v Obecných novinách č. 43-44/2016 na str.7

 

Autor: (red)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.08.2016
Vo Fiľakove vystavia ocenené snímky z Medvešského fotomaratónu
V dňoch 3. - 5. júna 2016 sa na území Novohrad-Nógrád UNESCO geoparku uskutočnil tretí ročník Medvešského fotomaratónu, v rámci ktorého bola vyhlásená aj fotosúťaž. Putovná výstava zostavená z ocenených fotografií bude predstavená na vernisáži Hradného múzea vo Fiľakove 2. septembra 2016.
viac
20.07.2020
Vidiecka žena roka  – „Líderka roka 2020“
Vidiecky parlament na Slovensku s obcou Klátová Nová Ves a partnermi vyhlasujú 19. ročník súťaže.
viac
15.10.2020
Výsledky súťaže Vidiecka žena roku 2020 vyhlásia online
Tohtoročný už 19. ročník súťaže Vidiecka žena – Líderka roku 2020, ktorý sa mal uskutočniť v týchto dňoch v obci Klátová Nová Ves, sa pre sprísnené epidemiologické opatrenia neuskutoční.
viac
16.10.2023
Súťaž Vidiecka žena - líderka roka má svoje víťazky
Štyrom ženám, ktoré svojou prácou a pôsobením obohacujú život na vidieku, opäť udelili titul Vidiecka žena roka - Líderka 2023. TASR o výsledkoch súťaže informovala Mária Behanovská, predsedníčka združenia Vidiecky parlament na Slovensku (VIPA SK), ktoré súťaž od roku 2002 organizuje.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %