Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
28.11.2018 03:05

Vianočným stromom Malaciek je devätnásťmetrový smrek


Stavba mestského vianočného stromu.


Na Mierovom námestí sa od stredy 28. novembra týči mestský vianočný strom. Jeho púť nebola dlhá - devätnásťmetrový smrek vyrástol v Malackách v areáli firmy Tower Automotive.


Mestský vianočný strom sa bude zdobiť od 30. 11.  a nebudú na ňom chýbať svetelné reťaze s 26 tisícmi bodovými LED žiarovkami, padajúce cencúle, 15 svetelných gúľ a napokon žiariaca hviezda na vrchole.

Tradičný symbol Vianoc prvýkrát rozsvietia deti za pomoci a asistencie Mikuláša, ktorý do Malaciek zavíta v stredu 5. decembra o 17.00 h.

Vianočná dedinka, ktorá vyrastie spolu s neodmysliteľným betlehemom v blízkosti stromu, bude domácim i cezpoľným spríjemňovať zostávajúce dni do najkrajších sviatkov roka. Predajcovia v stánkoch ponúknu tradičné jedlá, nápoje, pochutiny i darčekové predmety.

Za pomoc pri dovoze a osádzaní stromu patrí poďakovanie spoločnostiam: STADCON (Mário Longauer), Kovel Servis (Jozef Kopiar), PrePat (Patrik Prevaj) a pracovníkom mestskej spoločnosti TEKOS.

Autor: -red-/-is-


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.12.2016
Ako skončia vianočné stromy v Bratislave?
Sedemnásť metrov vysoký a približne dve tony ťažký vianočný smrek na bratislavskom Hlavnom námestí po Vianociach zhodnotia v Mestských lesoch Bratislava. „Ihličie na základe dohody s magistrátom hlavného mesta odvezieme do bratislavskej ZOO,“ povedal námestník riaditeľa ML Rudolf Ivičič.
viac
14.11.2018
Centrum mesta už zdobí vianočný strom
Na Svätoplukovom námestí v centre Nitry už stojí vianočný strom. Prvýkrát sa rozsvieti pri otvorení vianočného mestečka 1. decembra o 18. hodine. Súčasťou otváracieho programu bude tradičný ohňostroj.
viac
14.12.2019
V centre Malaciek svieti borovica
Mestským vianočným stromom je tento rok 11-metrová borovica (pinus strobus, borovica hladká) v parku na Kláštornom námestí. Prvýkrát ju slávnostne rozsvietili deti s Mikulášom vo štvrtok 5. decembra podvečer.
viac
21.03.2024
Európskym stromom roka je poľský buk, dub z Malaciek skončil štrnásty
Tohtoročný titul Európsky strom roka mieri do Poľska. V súťaži výnimočných stromov v Európe ho získal buk z regiónu Niemcza. Na druhom mieste skončil buk z Bayeux v Normandii vo Francúzsku a čestné tretie miesto patrí tisícročnému olivovníku z Lurasu v talianskej Sardínii.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %