Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
12.12.2017 07:00

Vianočný jarmok prilákal návštevníkov z celého Slovenska


Snímka zdroj: (archív mesta Poprad).


Jubilejný XV. Tradičný vianočný jarmok v Poprade patril medzi najúspešnejšie a najkrajšie za posledné obdobie. Zhodli sa na tom organizátori, účastníci i návštevníci tohto obľúbeného podujatia.


„V prípade tohtoročného jarmoku sa skĺbili hneď tri veci. Vďaka čerstvej snehovej nádielke zasnežené námestie, nádherná vianočná výzdoba a sprievodný program pomohli vytvoriť úžasnú atmosféru, ktorá prilákala do centra Popradu ľudí z celého Slovenska,“ uviedol primátor Popradu Jozef Švagerko.

Veľkému záujmu návštevníkov sa tešili najmä remeselníci, ktorí ponúkali ľudovo-umelecké, vlastnoručne zhotovené výrobky. Na svoje si prišli aj fanúšikovia regionálnych produktov – pochutnať si mohli na syre, údeninách či vianočnom pečive z podtatranského regiónu. Okrem samotných remeselníkov sa veľkému záujmu tešil aj sprievodný program.

„Plno bolo pri tradičnej zabíjačke, vystúpeniach folklórnych súborov, tancovalo sa na zábavnú skupinu Bravo a vianočnú náladu nám priniesla známa speváčka Marcela Laiferová. Deti sa zabavili pri rozprávke Uja Ľuba a veselo bolo aj v kine Tatran na predstavení Spievankovo a kráľovná Harmónia,“ doplnila Dana Liptáková z odd. kultúry MsÚ v Poprade.

Podľa predbežných odhadov navštívilo počas všetkých troch dní XV. Tradičný vianočný jarmok v Poprade viac ako 20-tisíc návštevníkov. Vianočnú atmosféru v centre Popradu dotvorilo aj 13 vianočných stromčekov ozdobených žiakmi popradských škôl.

Autor: (MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.07.2017
Jarmočný týždeň v Stropkove otvorí rezbársky plenér
Nádvorie historického kaštieľa v Stropkove sa počas nadchádzajúceho jarmoku zmení na tvorivú rezbársku dielňu. Mesto v spolupráci s poľskou Korczynou pripravujú realizáciu zaujímavého projektu pod názvom Karpatský plenér dreveného umenia.
viac
08.12.2017
Víkend v bratislavskom regióne bude plný tradičných vianočných podujatí
Hlavné mesto a okolité obce si pre svojich obyvateľov aj návštevníkov pripravili mimoriadne bohatú nádielku sprievodných podujatí na oslavu jedného z najpopulárnejších svätcov - Mikuláša.
viac
04.12.2018
Jubilejný Štjavnycký vjanočný jarmok spestrí živý betlehem
Desiatky predajcov s originálnymi výrobkami, tradičné jedlá a nápoje, kultúrny program, ale aj zvyky a tradície už tradične charakterizujú Štjavnycký vjanočný jarmok. Jeho 15. ročník sa koná v piatok 7. a sobotu 8. decembra na nádvorí banskoštiavnického Kammerhofu.
viac
14.12.2022
Do centra sa vracia Tradičný vianočný jarmok
Po dvojročnej prestávke vynútenej pandémiou sa do centra Popradu vracia Tradičný vianočný jarmok. Jeho 19. ročník začína v stredu a potrvá do soboty (17. 12.).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %