Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
07.12.2017 10:07

Vianočná električka sa premenila na Perníkovú chalúpku


Vianočná "perníková" električka.


Dopravný podnik Bratislava už po 7-krát vypravil do ulíc historického centra Bratislavy Vianočnú električku. Sezónu zahájila Mikulášskou jazdou 6. decembra 2017 a previezť sa ňou budete môcť až do 30. decembra 2017. Pre všetkých bude jazdiť zadarmo.


„Hlavné mesto v spolupráci s dopravným podnikom aj tento rok pripravilo pre ľudí obľúbenú Vianočnú električku. Verím, že jazda v nej bude príjemným zážitkom pre čo najviac Bratislavčanov a návštevníkov nášho mesta,“ uviedol primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Vianočná električka tvorí už neodmysliteľnú súčasť Vianoc v Bratislave. Tento rok sa bude niesť v duchu rozprávky Perníková chalúpka. Tohtoročnou novinkou je aj krásne vyzdobená zastávka SND, ktorá je stanoviskom Vianočnej električky. Prvú jej jazdu spríjemnil už tradične Mikuláš, ktorému asistovala ježibaba. Deti sa však obávať nemuseli,  pokiaľ poslúchali, obdarovala ich spolu s Mikulášom sladkosťou a malým darčekom.

„Sme radi, že aj my prispejeme našou vysvietenou električkou k vianočnej atmosfére, ktorá už dýcha z celého mesta. Pozývame všetkých, nastúpte  a vychutnajte si tento magický čas,“ povedal riaditeľ úseku obchodu a strategického rozvoja a člen predstavenstva DPB, a.s., Alexander Sako.

Perníkmi olepená električka bude jazdiť pre verejnosť zadarmo od 6. do 30. decembra 2017 v čase od 16. do 20. hodiny, kedy vyrazí vždy na svoju poslednú okružnú jazdu (s výnimkou sviatkov 24. a 25. decembra, vtedy premávať nebude). Nakoľko aj historické vozidlá potrebujú prejsť údržbou, aby mohli svojim cestujúcim špeciálnymi nostalgickými jazdami vytvárať krásne zážitky, DPB, a. s., sa rozhodol tento rok nahradiť jazdy Adventnej električky celodennou výpravou Vianočnej električky, a to aj počas víkendov.

Počas sobôt a nedieľ v decembri 2017 teda bude jazdiť Vianočná električka už od 10. do 20. hodiny (t. j. 9. - 10. 12., 16. - 17. 12., 23. 12. a 30. 12.).

Aj tento rok sa môže cestujúca verejnosť tešiť na príjemne zariadený interiér vozidla, tentokrát v štýle Perníkovej chalúpky. Počas jazdy bude možné zanôtiť si melódie vianočných kolied, ktoré sa budú ozývať aj z externých reproduktorov. A na zvedavé otázky tých najmenších budú pripravení profesionálni sprievodcovia podniku, ktorí zasvätia detičky do tajov a histórie vozidiel dopravného podniku.

Na vyzdobení Vianočnej električky T6A5 z roku 1991 pracovalo 7 zamestnancov dopravného podniku spolu 150 hodín. Na osvetlenie sa použilo 30 svetelných reťazí v celkovej dĺžke 672 metrov, električku tak rozžiari až 2680 svetielok, z toho 560 je v interiéri ako hviezdne nebo. Ozdobné girlandy majú 37 metrov. Na uchytenie bolo použitých 1350 samolepiacich úchytiek a 1500 viazacích pások.

DPB, a. s., tento rok opäť poskytol Vianočnú električku na prezentáciu neziskovým organizáciám a školám, tie vo vozidle môžete stretnúť hlavne počas víkendových jázd. A keďže Dopravný podnik Bratislava chce, aby sa blížiaca atmosféra niesla v celom meste, na každej električkovej radiále bude jazdiť jedno vozidlo vyzdobené svetelnými reťazami.

Vianočná električka zmenená na „Perníkovú chalúpku“ bude jazdiť v polhodinových intervaloch po trase: SND - Námestie SNP - Kapucínska – Tunel - Most SNP – SND.

Autor: (mhmb)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.10.2017
Biela noc aj tento rok v regióne
Aj tento rok ozvláštnia ulice Bratislavy, ale aj budovy, nádvoria, parky, stanice, mosty, nábrežia, plavárne, parkoviská ako aj ďalšie zaujímavé a menej známe priestory rôzne svetelné konštelácie, ktoré prinesie už tento víkend vizuálny festival súčasného umenia Biela noc 2017.
viac
30.11.2017
Aj tento rok prichádza tradičná vianočná výstava
Vianočnú atmosféru prinesie od piatka 1. decembra obľúbená výstava domovov sociálnych služieb v Žilinskom kraji.
viac
12.12.2017
Vianočné obdobie na Orave spríjemní rozmanitý program
Tak ako každý rok, aj tento podčiarkne vianočnú atmosféru na Orave séria podujatí Oravského kultúrneho strediska, organizácie v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja.
viac
28.05.2021
DPB nakúpil 70 nových kĺbových autobusov, staré Karosy končia
Dopravný podnik Bratislava (DPB) podpísal rámcovú zmluvu na nákup 70 nových nízkopodlažných, nízkoemisných a kapacitných autobusov. Tento nákup podľa dopravcu znamená definitívnu rozlúčku so starými Karosami v bratislavských uliciach. Informovala o tom hovorkyňa podniku Ľubica Melcerová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %