Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
14.06.2016 03:45

Veteráni na LiptOVE


V centre Ružomberka bude vystavená približne stovka veteránov.


Už devätnásty ročník Ružomberskej ruže veteránov pripravil ružomberský Automotoklub a mesto Ružomberok na sobotu 18. 6. 2016.


Jazdy veteránov patria k veľmi obľúbeným podujatiam. Jedna takáto čaká Liptov už najbližšiu sobotu. Môže za to Automotoklub Ružomberok a mesto Ružomberok, ktoré v rámci Dní mesta Ružomberok pripravili aj devätnásty ročník Ružomberskej ruže veteránov. „Výstavu veteránov si záujemcovia môžu pozrieť v centre mesta na pešej zóne od 9. do 10. hod.. Príde k nám vyše stovky starých automobilov a motocyklov, takže sa bude na čo pozerať,“ povedal Martin Hromada z mestského úradu v Ružomberku.

Akcie takéhoto typu sa tešia záujmu najmä u rodín s deťmi, ale na svoje si prídu aj skôr narodení, najmä páni. „Prihlásené sú posádky zo Slovenska, ale máme aj účastníkov z Poľska a z Českej republiky. Najstaršie vozidlo bude automobil Dodge Turing z roku 1923 a najstarším motocyklom bude AJS 800 z roku 1926. Trať povedie zhruba 110 kilometrovým okruhom po Liptove a cieľom bude Hrabovská dolina,“ povedal Marián Sila predseda AMK Ružomberok.

„Ide už o tradičnú akciu, ale vždy sa jej tešíme, lebo vie prilákať zvedavcov. Zároveň trasa veteránov prechádza veľkou časťou Liptova, takže osloví značné množstvo ľudí a nadšencov starých strojov,“ doplnila riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Päť minút po desiatej hodine vyštartujú veteráni z Ružomberka a postupne budú prechádzať cez Partizánsku Ľupču, kde bude tiež výstava vozidiel, cez Liptovský Mikuláš a následne zamieria do Jasnej, kde účastníkov čaká obed. Po prestávke budú pokračovať späť do Liptovského Mikuláša. Spravia aj okruh okolo Liptovskej Mary a prejdú obcami Liptovský Trnovec, Liptovská Teplá, Lisková a Likavka.

Liptáci pozývajú už túto sobotu do Ružomberka a okolia každého, kto si chce vychutnať slávu zašlých čias a zažiť deň s chýrnymi značkami.

 

Autor: (ts)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.06.2016
Stovky motorkárov z celého sveta zavítajú do Liptovského Mikuláša
Liptovský Mikuláš sa v týchto dňoch stáva dejiskom svetového stretnutia mototuristov. Akcia s názvom FIM Rally 2016 sa na Slovensku uskutoční po prvý raz. Hlavnému programu budú venované dni od 29. júna do 1. júla v Liptovskom Mikuláši.
viac
03.05.2017
Cyklosezóna na Liptove začína
„CykloKorytnička“, náučno – relaxačná trasa pre peších turistov, bežcov a cyklistov na horských bicykloch z Ružomberka do Korytnice, otvára cyklistickú sezónu na Liptove už najbližšiu sobotu. Organizátori pripravili na tento deň hromadnú jazdu.
viac
28.06.2017
Cesty dolného Zemplína zaplní vôňa benzínu a autentického koženého interiéru
Priaznivci motorizmu a najmä historických vozidiel sa môžu tešiť na ďalší ročník Zemplín Veterán Rallye. Nostalgia starých čias a elegancia veteránov sa spojí aj s hlavnou komunikačnou značkou destinácie Košice región – UNESCO na dosah.
viac
28.07.2021
Preteky veteránov 1000 míľ československých spestrí slovenský okruh
V rámci tohtoročnej edície pretekov veteránov 1000 míľ československých (11. - 14. 8.) absolvujú účastníci aj slovenský okruh.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %