Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
24.02.2018 08:14

Verejné prerokovanie zadania pre riešenie územia Petržalskej rozvojovej osi


Ilustračná snímka: ARCHA na Uršulínskej ulici 6. Zdroj: google maps


Bratislavčania sa môžu zapojiť do riešenia rozvoja centrálnej rozvojovej osi. Budúcu stredu 28.2.2018 o 17.00 hod sa v priestoroch ARCHA na Uršulínskej ulici 6 bude konať verejné prerokovanie zadania urbanistickej štúdie Riešenie centrálnej rozvojovej osi Petržalka.


 Spojené bude s prezentáciou Analýzy a problémov súčasného stavu územia a odborným výkladom. Verejnosť môže pripomienkovať návrh zadania pre riešenie územia Petržalskej rozvojovej osi do 19. marca 2018.

Hlavné mesto Slovenskej republiky Bratislava začalo obstarávať Zadanie pre Urbanistickú štúdiu – Riešenie centrálnej rozvojovej osi Petržalka. Súčasťou procesu je aj jeho verejné prerokovanie, ktoré sa bude konať 28. 2. 2018 o 17. hod v priestoroch galérie ARCHA na Uršulínskej 6.

Urbanistická Štúdia - Riešenie centrálnej rozvojovej osi Petržalka sa zaoberá prehodnotením rozvoja územia pozdĺž petržalskej električkovej radiály v severojužnej osi okolo Chorvátskeho ramena v Mestskej časti Bratislava-Petržalka a tým súvisiacim návrhom zmien a doplnkov územného plánu hlavného mesta v danej lokalite. V zadaní urbanistickej štúdie, ktoré je predmetom verejného prerokovania, bude určený obsah a rozsah štúdie. Spracovateľom Urbanistickej štúdie – Riešenie centrálnej rozvojovej osi Petržalka je na základe výsledkov medzinárodnej urbanistickej súťaže návrhov „Riešenie centrálnej rozvojovej osi Petržalky“ prof. Ing. arch. Bohumil Kováč, PhD., autorizovaný architekt so svojím tímom. V rámci participatívneho procesu bude na podujatí možné vyplniť dotazník, zverejnený na webovej stránke hlavného mesta .

Zadanie urbanistickej štúdie - Riešenie centrálnej rozvojovej osi Petržalka je zverejnené na webovej stránke obstarávateľa www.bratislava.sk v časti Rozvoj mesta - Hlavná architektka a je tiež k nahliadnutiu v Kancelárii prvého kontaktu, Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy, Primaciálne námestie č. 1, Bratislava.

Pripomienky k predloženému zadaniu urbanistickej štúdie, prípadne námety a podklady, ktorými je potrebné sa pri spracovaní urbanistickej štúdie zaoberať, je možné podať v termíne do 19.3.2018 na adresu obstarávateľa Hlavné mesto SR Bratislava, Hlavná architektka, Primaciálne námestie č. 1, P.O. BOX 192, 814 99 Bratislava 1, prípadne mailom na architekt@bratislava.sk

 

Autor: (ts-mmb)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.02.2018
Verejnosť sa môže zapojiť do rozvoja územia okolo Chorvátskeho ramena
Od pondelka 12. 2. 2018 bude spustený informatívny web o stave spracovania štúdie a výzva občanom vyplniť dotazník a participovať na možnom využití územia, ktoré bude súčasťou druhej etapy predĺženia električkovej trate až po Janíkov dvor.
viac
13.04.2018
Na dobudovaní električkovej trate do Petržalky hlavné mesto intenzívne pracuje
Druhá etapa električkovej trate do Petržalky je obrovský projekt, ktorý patrí medzi priority hlavného mesta. Predĺženie električkovej trate až po Janíkov dvor vo veľkej miere odbremení súčasnú dopravnú situáciu v jednej z najväčších mestských častí, v Petržalke.
viac
22.06.2021
Električka pomôže zvýšiť bezpečnosť cyklistov a chodcov pri Chorvátskom ramene
Aj počas minulého týždňa došlo na spoločnej cestičke chodcov a cyklistov pri Chorvátskom ramene v Petržalke k dopravnej nehode. Zvýšená opatrnosť nielen na tejto komunikácii je preto určite namieste.
viac
02.09.2022
Práce na Chorvátskom ramene pre električku v Petržalke nenarušia ekosystém
Aktuálne práce na Chorvátskom ramene pri Námestí hraničiarov v bratislavskej Petržalke súvisiace s výstavbou druhej etapy električkovej trate by miestny ekosystém ohroziť nemali.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %