Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
08.10.2019 12:15

Verejné i súkromné subjekty môžu požiadať o podporu pre cezhraničné projekty


Interreg - Budujeme partnerstvá


Samosprávy, neziskové organizácie, ale napríklad aj malí a strední podnikatelia z Bratislavského kraja sa môžu uchádzať o príspevky na verejnoprospešné slovensko–maďarské cezhraničné aktivity.


Žiadosti o podporu pre projekty zamerané na spoločný rozvoj prírodného a kultúrneho dedičstva, investície do inštitucionálnej kapacity či rozvoj nových cezhraničných služieb možno predložiť Bratislavskému samosprávnemu kraju (BSK) do 16. decembra.       

Podpora je súčasťou Programu spolupráce Interreg V-A Slovenská republika - Maďarsko 2014 - 2020, v rámci aktuálnej výzvy sa v nej prerozdelí vyše 27 miliónov eur. Predseda BSK Juraj Droba verí, že sa do výzvy prihlási aj veľa subjektov z bratislavského regiónu. "Aj týmto o spôsobom by sme radi prispeli k efektívnemu čerpaniu externých zdrojov na našom území a podporili tak ďalší rozvoj Bratislavského kraja,“ povedal v tejto súvislosti.       

Predložené projekty by mali mať silný cezhraničný charakter a vytvárať dlhodobé partnerstvá. Úspešné projekty budú vyhodnotené v apríli 2020.       

Konkrétne projektové nápady možno konzultovať aj so zástupcami BSK na úrade samosprávneho kraja.       

Program spolupráce Interreg V-A Slovenská republika - Maďarsko 2014 - 2020 vyhlásil výzvu 12. septembra. Maximálna podpora pre projekt z Európskeho fondu regionálneho rozvoja je od 200-tis. do 2-mil. eur. Novinkou je, že medzi oprávnených žiadateľov zaradili i malých a stredných podnikateľov, ktorí môžu získať príspevok až do výšky 100-tis eur.       

Subjekty patriace do verejného sektora, samosprávy či neziskové organizácie sa podieľajú na financovaní piatimi percentami nákladov, kofinancovanie v prípade projektov malých a stredných podnikateľov je 15 percent.      

Autor: (ts-bsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.09.2016
BSK: Župa informačným bodom pre cezhraničnú spoluprácu
Bratislavský samosprávny kraj sa stal Infobodom pre Program spolupráce Interreg V-A Slovenská republika-Maďarsko (Interreg V-A SK-HU).
viac
09.01.2019
BSK: Športové zväzy môžu žiadať o podporu
Žiadatelia môžu predkladať svoje projekty do 18. januára 2019.
viac
16.06.2019
BSK prerozdelí tento rok v rámci územných dotácií viac ako 383 800 eur
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) prerozdelí tento rok v rámci územných dotácií viac ako 383.800 eur. V najbližších dňoch by mal preto spustiť výzvu na predkladanie žiadostí. Jednotlivé žiadosti bude kraj prijímať do konca augusta.
viac
29.06.2022
Zažite letné dobrodružstvá na bicykli, v autobuse alebo na rieke
Leto je už v plnom prúde, žiakom sa končí škola a mnohí z vás určite premýšľate, kam ísť na letnú dovolenku. Ak ešte nie ste rozhodnutí, máme pre vás tipy v Bratislavskom kraji. Čo tak leto na bicykli alebo na vode?
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %