Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
14.10.2019 12:10

Veľký Šariš: Dobrovoľníci vyčistili les v mestskej časti Kanaš


Ilustračná snímka, zdroj: PIS.sk


Zamestnanci radnice vo Veľkom Šariši, mestských organizácií a miestneho pivovaru Šariš v uplynulých dňoch vyčistili les v mestskej časti Kanaš. Predtým vyčistili zastávky, natreli most a vysadili v meste kvety.


"Nadviazali sme na tradíciu, ktorá bola založená komunitnou nadáciou, pivovarom a mestom Veľký Šariš. Ukázalo sa, že má zmysel zapájať sa do jednotlivých dobrovoľníckych aktivít, kde si vieme sami skrášliť naše okolie alebo rozvíjať aktivity, ktoré nám pomáhajú k tomu, aby naše mesto bolo krajšie či ekologickejšie. Aj týmto spôsobom dávame dokopy ľudí, stmeľujeme ľudské vzťahy, zamestnanci úradu a mestských organizácií sa môžu spolu porozprávať a aj vzťahy na pracovisku sú potom lepšie," uviedol primátor mesta Veľký Šariš Viliam Kall s tým, že v podobných aktivitách plánujú pokračovať aj v budúcnosti.       

Dobrovoľníci vyzbierali v lese množstvo rôznych odpadkov. "Našli sme toho naozaj dosť. Železo, plasty, sklo, hrnčeky, pneumatiky či vedrá," povedala prednostka mestského úradu Sylvia Hetmánková.       

Dobrovoľníci prešli aj novým náučným chodníkom Stráže, ktorý tiež vyčistili. "Vytvorili sme ho pred tromi rokmi a je na ňom desať informačných tabúľ," doplnil Rudolf Najsarek z organizácie Lesy mesta Veľký Šariš.       

Prírodovedecká fakulta Univerzity Komenského v Bratislave v spolupráci s radnicou robila v meste workshopy, semináre a rôzne edukačné aktivity.       

"Do tejto akcie sa zapojila naša základná škola. Lektori žiakom priblížili faunu, flóru a hovorili im o tom, ako chrániť naše životné prostredie," dodal primátor.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.06.2020
Z peňazí za výrub stromov mesto vybuduje park v Kanaši
Za výrub stromov v súvislosti s výstavbou severného obchvatu Prešova získalo mesto Veľký Šariš od Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) 1,8 milióna eur. Peniaze chce použiť na viaceré projekty.
viac
01.12.2020
Vezmi si ma mapuje nadšencov – bojovníkov proti pohodenému odpadu
Nielen počas aktivít ako Deň zeme, Naše mesto či Svetový čistiaci deň stovky dobrovoľníkov, združených v projekte Vezmi si ma, vyhľadávali a čistili prírodu od voľne vyhodených odpadov.
viac
30.09.2022
Poľovníci za posledné štyri roky odstránili z lesov 830 ton odpadu
Neporiadok a čierne skládky nachádzame nielen v mestách a na ich okrajoch, ale aj v prírode mimo obývaných oblastí. Množstvo odpadu sa nachádza v našich lesoch. Podľa informácií Slovenskej poľovníckej komory práve odtiaľ vyviezli poľovníci za posledné štyri roky 830 ton odpadu.
viac
14.02.2024
Nová MŠ v Kanaši by mala fungovať od školského roka 2025/2026
Začiatok výstavby novej materskej školy (MŠ) mesto Veľký Šariš v mestskej časti Kanaš predpokladá do leta. Bude mať kapacitu 44 miest a samospráva ju bude financovať z plánu obnovy. Ako pre TASR uviedol primátor mesta Viliam Kall, majú za sebou verejné obstarávanie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %