Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
16.04.2017 09:00

Veľkonočné vajce si vzalo na mušku vysoké faktúry za plyn a elektrinu


Ilustračný výrez pozvánky s propozíciami.


Tradičná karnevalová rozlúčka so snehom - Veľkonočné vajce, ktorá počas sviatkov jari v Kremnici nechýba už niekoľko desaťročí, sa tento rok uskutočnila s podtitulom "nezdražené".


Podujatie si v tomto ročníku zobralo na mušku vysoké faktúry za plyn či elektrinu. Konalo sa v nedeľu, 14. apríla,  od 14.00 h na Štefánikovom námestí v Kremnici.       Organizátori podujatia, ktorými sú mesto Kremnica a dobrovoľníci, sa každý rok snažia reflektovať na aktuálne spoločenské problémy. "Tento rok sme sa rozhodli prebrať nešťastné faktúry za energie. Budeme tam mať dozor aj z Úradu pre reguláciu sliepkových odvetví," uviedla vedúca oddelenia školstva, kultúry a športu Mestského úradu v Kremnici Hana Zlatošová.      

Prezentácia masiek bola o 14.00 h. Masky následne prešli trasu po námestí. "Máme tam ešte trochu snehu, ktorý nám ostal z predchádzajúceho podujatia, takže to bola aj rozlúčka so snehom," podotkla Zlatošová. Celým podujatím sprevádzala dychová hudba Minciar. Organizátori pripravili hodnotné ceny aj tombolu.

Veľkonočné vajce je tradičná karnevalová rozlúčka so snehom, ktorá tento rok "napísala" svoj 56. ročník. Medzi najväčšie legendy Veľkonočného vajca patrí určite Ladislav Aťo Fusko. Za posledné roky si podujatie získalo svojich fanúšikov aj pre svoju vtipnú zápletku. Nie je to len prehliadka najlepších kostýmov a masiek, ale aj obsahový náboj plný satiry, ktorý si každoročne berie na mušku nejakú významnú celospoločenskú udalosť.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.10.2020
Protipožiarne kontroly Handlová tento rok pre pandémiu vynechá
Mesto Handlová tento rok pre pandémiu nového koronavírusu vynechá protipožiarne kontroly objektov v správe mesta. Na väčšiu pozornosť však vyzýva majiteľov rodinných domov, informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
viac
18.11.2022
Vláda sa dohodla so samosprávami na pomoci v energokríze
Po rokovaní so zástupcami samospráv to oznámil premiér Eduard Heger s tým, že od 1. januára do 31. marca bude cena elektrickej energie pre samosprávy zastropovaná na úrovni 199 eur za megawatthodinu a pri plyne bude zastropovaná na úrovni 99 eur za megawatthodinu.
viac
03.12.2022
Infografika k rozšíreným právam odberateľov v oblasti elektriny a plynu
Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) zverejnil infografiku k rozšíreným právam odberateľov v oblasti elektriny a plynu.Čo by mali odberatelia vedieť sa pokúsilo ÚRSO zhrnúť v infografike.
viac
08.06.2023
Náklady na energie za 1. štvrťrok má mesto vo výške 145 000 eur
Náklady na energie pre mesto Hriňová v Detvianskom okrese sú za 1. štvrťrok tohto roka 145 000 eur, za celý minulý rok to bola suma 310 000 eur. Potvrdil to primátor Stanislav Horník. Dodal, že v roku 2021 boli celoročné náklady samosprávy na energie 206 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %