Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
04.04.2017 11:35

Veľká noc na Liptove


Snímka zdroj: (rl).


Sviatky jari sú tu už čoskoro a na Liptove si návštevníci môžu užiť na jednom mieste zimnú atmosféru s lyžovačkou aj tropické teplo.


Liptáci opäť lákajú „Kraslicou“ na Chopok, do tunajších horúcich bazénov, na tradičnú šibačku aj oblievačku a dokonca aj na súťaž vo varení halušiek. Voľné ubytovacie kapacity sú v tomto termíne ešte stále dostupné a ponuka sa sústreďuje najmä na domácich Slovákov a rodiny s deťmi. V mnohých zariadeniach deti ubytujú dokonca zadarmo.

Veľká noc pripadne tento rok na druhú polovicu apríla a Liptáci sa na dovolenkárov náležite pripravili. Napriek priam letným teplotám, z posledných dní v niektorých častiach Slovenska, sa v Jasnej očakáva ešte stále aj príťažlivá jarná lyžovačka. „Lyžiari aj nelyžiari sa môžu počas Veľkej noci tešiť na atraktívny vývoz lanovkou v podobe kraslice z Priehyby až na Chopok. Každý veľkonočný deň od 14. do 17. apríla môžu lyžiari aj ďalší naši návštevníci v kraslici zažiť niečo nové,“ povedal riaditeľ strediska Jasná Matej Hulej. O program sa postará obľúbený Lipták Miro Kasprzyk. Pripravené sú folklórne melódie a skvelé veľkonočné pochúťky v panoramatickej reštaurácii ROTUNDA. Malých i veľkých zabaví veľkonočné tvorenie, zdobenie a maľovanie vajíčok, pletenie veľkonočných korbáčov a mnoho iných animácií.

V tunajších športových obchodoch prichystali prevádzkovatelia dokonca totálny výpredaj zimného tovaru. Na Malinom Brde pripravili program pre peších turistov, ktorých vyvezie na vrchol lanovka a späť môžu vyskúšať aj jazdu kolobežkou či károu. Najatraktívnejší program bude v nedeľu. Na návštevníkov čaká grilovačka aj veľkonočné animácie. Bonusom bude bezplatná jazda lanovkou pre deti do 12 rokov.

„Pre našich hostí sme prichystali atraktívny Veľkonočný pobytový balík. Ešte stále máme voľné kapacity, takže rozhodne netreba váhať. Naši klienti budú mať možnosť upliesť si korbáč, detičky poteší zdobenie vajíčok rôznymi metódami, tradičné veľkonočné menu tiež nemôže chýbať. To, čo iste zaujme, bude divadlo pre najmenších a súťaž vo varení liptovských halušiek. No a aby boli všetky ženy zdravé a krásne po celý rok, tak ich čaká nefalšovaná oblievačka s folkloristami,“ povedal Anton Považský z Koliby Gréta situovanej pri Liptovskej Mare.

Mnohé zariadenia na Liptove motivujú rodiny s deťmi aj zvýhodneniami. Napríklad v penzióne Mária v Bodiciach ubytujú deti do 6 rokov bezplatne a v ubytovacích zariadeniach Kúpeľov Lúčky to budú detičky do 5 rokov vrátane. „Veľká noc je na Liptove najmä v znamení domácich Slovákov, ktorí využívajú voľné dni na aktívny oddych s rodinou. Aj z týchto dôvodov šijeme program počas sviatkov jari práve na domácu klientelu. Očakávame, že väčšina Slovákov strávi na Liptove štyri noci,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková. Stáva sa, že mnohí klienti si rezervujú ubytovanie dokonca rok dopredu, keďže Veľká noc patrí k takzvaným top termínom. Väčšina však pobyt bookuje mesiac či dva dopredu. Hotelieri potvrdzujú aj skutočnosť, že v tomto termíne väčšinou kapacity vypredávajú priamo, teda bez pomoci zľavových portálov.

Netradične, tradičné je na Liptove aj kúpanie v tunajších bazénoch. Oba akvaparky lákajú na zaujímavý program. „V Bešeňovej práve počas Veľkej noci otvoríme jednu z noviniek roka a to relaxačnú zónu v átriu s plochou viac ako tisíc metrov štvorcových, chýbať nemôžu folklórne tradície, oblievačka i typicky slovenské remeselné stánky pri našich bazénoch. Všetkých milovníkov saunovania pozývame aj na atraktívne nočné saunové rituály," zdôraznila Miroslava Garajová z GINO Paradise Bešeňová. Do trópov prenesú svojich návštevníkov v mikulášskej Tatralandii. Čakajú  ich veľkonočné súťaže pod palmami, zajačikove šibalstvá, zábava v rytmoch veľkonočnej tancovačky, potápanie v koralovom útese, ale aj kurz tradičnej oblievačky. „V Tatralandii počas sviatkov jari otvoríme letné tobogány a surfovanie si pod dozorom skúsených inštruktorov užijú už deti od 5 rokov," doplnila Martina Lehotská z marketingu najväčšieho slovenského akvaparku.

 

 

 

 

Autor: (Katarína ŠARAFÍNOVÁ, OOCR Region Liptov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.06.2016
Liptáci otvorili letnú turistickú sezónu
Obec Liptovský Ján bola vo štvrtok dejiskom spoločného otvorenia letnej turistickej sezóny v liptovskom regióne.
viac
10.05.2017
Trebišovský majáles
Mesto Trebišov zorganizovalo kultúrno-spoločenské stretnutie pri príležitosti osláv Sviatku práce. Atmosféra dvojdňového podujatia sa niesla, ako každý rok, v ľudovom duchu. 
viac
23.06.2017
Svätojánske noci na Liptove
Liptov sa už dnes prenesie do minulých stáročí a jeho dolinami sa opäť ozve neobľúbené Na panské! Tentoraz však nepôjde o hrdlačenie na poliach, ale o populárne Svätojánske noci. Počas dvoch dní sa dedinka Liptovský Ján stane centrom zábavy, športu aj domovom rozprávkových bytostí.
viac
13.07.2021
Rozprávkový Liptov s deťmi
Štvrtý ročník úspešného podujatia ZA7HORAMi naštartoval prázdninový čas a zabavil rodiny s deťmi.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %