Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
09.05.2016 07:00

Vedenie mesta je s občianskymi hliadkami mesiac po ich zavedení spokojné


Ilustračná snímka zdroj: spravy.cohladas.sk


– Samospráva mesta Poprad je mesiac po zavedení občianskych hliadok s ich náplňou spokojná. Podľa viceprimátora Pavla Gašpera sa jej členovia angažujú najmä pri ochrane životného prostredia a nastoľovaní verejného poriadku v Matejovciach, mestskej časti Popradu.


      Občianske hliadky začali v meste fungovať 1. apríla. "Máme zamestnaných štyroch zamestnancov, ktorí pracujú v Matejovciach, ale môžu byť použití kdekoľvek. Angažujú sa pri ochrane životného prostredia, zabezpečujú prechod detí cez cesty, pomáhajú pri nastoľovaní verejného poriadku," uviedol Gašper. Podľa neho ide o občanov, ktorí sú bezúhonní a poznajú dobre svoje prostredie. Obyvatelia mesta ich nájdu v reflexných vestách s nápisom Občianska hliadka a s pripnutou menovkou.       

Primátor mesta Poprad Jozef Švagerko uviedol, že najväčší problém s rómskymi obyvateľmi je práve v mestskej časti Matejovce, kde tieto hliadky pôsobia. "Riešime to aj prostredníctvom občianskych hliadok. Je to dobrá vec, budeme to monitorovať a mesačne vyhodnocovať," povedal.       

Hliadky v meste vznikli v rámci programu Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny Šanca na zamestnanie. Prácu budú vykonávať do konca roka 2016 v koordinácii a pod dohľadom mestských policajtov. Pracujú vo dvojiciach od 7.00 do 15.00 h a od 14.00 do 22.00 h, v prípade potreby sú k dispozícii aj pri zásahoch spojených s rušením nočného pokoja alebo narušením verejného poriadku aj po 22.00 h.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.04.2017
V mestskej časti Matejovce začala opäť pôsobiť občianska hliadka
Od začiatku apríla 2017 začala v meste Poprad znova pôsobiť občianska hliadka. Vznikla na základe podpísanej Dohody medzi Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny Poprad a mestom Poprad,  v rámci  Národného projektu Podpora zamestnávania UoZ prostredníctvom VAOTP-2.
viac
14.08.2023
Do ulíc sa vrátia občianske hliadky, mesto hľadá vhodných kandidátov
Do ulíc Zvolena sa vrátia občianske hliadky, mesto v súčasnosti hľadá vhodných kandidátov na obsadenie ôsmich miest. Členovia budú pôsobiť v problémových lokalitách a dohliadať na dodržiavanie verejného poriadku. Informoval o tom hovorca mesta Martin Svatuška.
viac
27.11.2023
Revúca získala na občianske hliadky vyše 330-tis eur, budú mať osem členov
Mesto Revúca získalo z Úradu splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity vyše 330-tis.eur na zriadenie miestnej občianskej a preventívnej služby (MOPS). Takzvané občianske hliadky budú mať osem členov a podieľať sa budú na udržiavaní verejného poriadku.
viac
29.01.2024
Na poriadok v obci opäť dohliadne občianska hliadka, získala 164 805 eur
Obec Šumiac získala v týchto dňoch v rámci projektu Miestne občianske a preventívne služby (MOaPS) 164.805 eur na financovanie pracovných miest občianskej hliadky. Pomôžu jej pri udržiavaní poriadku a bezpečnosti na viac ako dva roky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %