Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
07.05.2018 10:10

Večerný beh Prešovom má 58-ročnú tradíciu


Ilustračná snímka


Večerný beh Prešovom je tradičným podujatím v meste, v utorok 8. mája si zmerajú svoje sily bežci už v 58. ročníku tejto súťaže. Športovať budú aj inline korčuliari a tiež silní muži. Večerný beh Prešovom je súčasťou oblastnej bežeckej ligy 2018 regiónov Prešov a Sabinov.


Na preteky sa nominovalo množstvo bežcov všetkých vekových kategórií. Prihlásilo sa aj osem bežcov z maďarského partnerského mesta Nyíregyháza. Pre TASR to povedal jeden z organizátorov Ján Jacoš. Záujemcovia sa môžu prihlásiť aj pred štartom jednotlivých kategórií v kancelárii pretekov v budove PKO na Hlavnej ulici, ktorá bude otvorená od 11.30 h. Samotný program sa začína o 12.00 h.

Prvý štart bude patriť rodičom s deťmi do šesť rokov. Potom nasledujú žiacke a dorastenecké kategórie. Priestor dostanú už tradične aj korčuliari, ktorí môžu ísť na trať iba s prilbou a chráničmi. Mesto Prešov v spolupráci so Slovenskou asociáciou silných mužov pripravilo v čase od 14.00 do 16.00 h prvé kolo Slovenského pohára silných mužov. Vyššie vekové kategórie bežcov odštartujú o 18.30 h.       

"Od roku 1961, keď sa uskutočnil prvý ročník pretekov, sa toto atletické podujatie trvalo udomácnilo v kalendároch športovcov a dáva príležitosť na víťazstvá bežcom všetkých vekových kategórií. Najstaršie bežecké podujatie svojho druhu na Slovensku počas vývoja nielen rozšírilo množstvo bežeckých kategórií, ale už niekoľko rokov sa ho zúčastňujú aj inline korčuliari, svoju kategóriu majú rodičia s deťmi a dokonca i novinári, na ktorých čaká Novinárska míľa," uviedol Jacoš.       

Bežecké podujatie vytlačí z centra Prešova 8. mája všetku cestnú dopravu. Uzávera Hlavnej ulice v čase od 11.15 do 21.45 h platí aj pre mestskú hromadnú dopravu, ktorá bude premávať po obchádzkových trasách. Trolejbusová doprava bude v tom čase nahradená autobusovou. Bližšie informácie sú zverejnené na webstránke Dopravného podniku mesta Prešov.       

Záštitu nad podujatím prevzala primátorka Prešova Andrea Turčanová.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.10.2016
Slovenské veľhory lákajú turistov aj mimo letnej a zimnej sezóny
Ako informovala výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Andrea Žigová, v mimosezónnom období sa oplatí v slovenských veľhorách aj ubytovať, pretože jednotlivé ubytovacie zariadenia ponúkajú rôzne jesenné pobytové balíčky.
viac
08.09.2017
HAHADU 2017 je tu pre všetkých nadšencov horskej cyklistiky a behu
Už v sobotu 9. septembra 2017 má príležitosť každý, kto má rád cyklistiku a beh zdolať handlovské kopce na HAHADU 2017, v poradí 6. ročníku športového podujatia.
viac
21.11.2019
Na výročie 17. novembra vzniká Cech novinárov
Viacerým novinárom na Slovensku chýba poriadna stavovská organizácia. Cech novinárov má ambíciu postupne sa takouto organizáciou stať. Zamerať sa chce aj na novinárov z regiónov, ktorí sú často veľmi zraniteľní.
viac
23.07.2021
Prešov čaká sviatok dráhovej cyklistiky
Velodróm Prešov bude v sobotu 31. júla a v nedeľu 1. augusta 2021 strediskom prestížnych pretekov s medzinárodnou účasťou pod záštitou primátorky mesta Prešov Andrey Turčanovej. Preteky Grand Prix Prešov sú tento rok spojené aj s Majstrovstvami Slovenska v dráhovej cyklistike.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %