Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
23.11.2018 01:25

V Zámockom parku pribudnú nové stromy


Ilustračná snímka.


Javor, borovica, dub, lipa, hrab – to sú stromy, ktoré sa ešte do konca roka vysadia v Zámockom parku. Mesto Malacky bolo úspešné v projekte Zelené obce Slovenska, vďaka čomu získalo 16 tisíc € na novú zeleň.


„Cieľom je doplniť v Zámockom parku nové mladé druhy drevín. Celkovo sa vysadí 88 kusov stromov, na čo sa využije práve schválená podpora od Slovenskej agentúry životného prostredia vo výške 16 395 eur,“ vysvetlila referentka Útvaru výstavby a životného prostredia Mestského úradu v Malackách Jana Bačová.

Keďže Zámocký park patrí medzi chránené kultúrne pamiatky, výsadba sa bude realizovať so súhlasom Pamiatkového úradu. Projekt Zelené obce Slovenska sa zameriava

na obnovu, budovanie a zachovanie prírodných a poloprírodných oblastí prostredníctvom cielenej výsadby drevín.

Autor: Text a foto: -nb-


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.05.2017
Trnava má už málo miesta na výsadbu nových stromov
V Trnave sa začína prejavovať nedostatok miesta na výsadbu nových stromov na mestských pozemkoch. Mohutná výsadba v uplynulých troch rokoch takmer vyčerpala možnosti sadiť ďalšie dreviny na plochách, ktoré má samospráva vo vlastníctve. Preto sa radnica začala obzerať po alternatívach.
viac
23.06.2018
Žubrienky z fontány v Zámockom parku sú zachránené
Priamo vo fontáne pri kaštieli v Malackách sa konala záchranná akcia – odchyt žubrienok. Na pomoc prišli aj žiaci 1. B triedy Spojenej školy sv. Františka Assiského s pani učiteľkou Petrou Janskou.
viac
28.04.2019
Do Zámockého parku pribudli ďalšie listnáče
Malacky ako sídlo Správy chránenej krajinnej oblasti Záhorie oslávili storočnicu vzniku štátnej ochrany prírody výsadbou stromov. Zámocký park sa rozrástol o dva duby a rovnaký počet líp.
viac
19.06.2020
Z peňazí za výrub stromov mesto vybuduje park v Kanaši
Za výrub stromov v súvislosti s výstavbou severného obchvatu Prešova získalo mesto Veľký Šariš od Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) 1,8 milióna eur. Peniaze chce použiť na viaceré projekty.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %