Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
24.07.2019 06:55

V Žiline otvorili chránenú dielňu pre pacientov so sklerózou multiplex


Logo združenia sclerosis multiplex Nádej


Združenie sclerosis multiplex Nádej (ZSMN) otvorilo v poradí tretiu chránenú dielňu na Slovensku, tentoraz v Žiline. Zariadenie má slúžiť ako stacionár i kreatívne centrum. TASR o tom v stredu informovala predsedníčka ZSMN Jaroslava Valčeková.


Po zariadení v Bratislave a v Trenčíne tak vznikol priestor pre pacientov s diagnózou skleróza multiplex v ďalšom meste. Chránená dielňa sídli na Košickej ulici v areáli SAD Žilina a je predĺženou rukou združenia, všetky aktivity kooperuje s centrálou v Bratislave. „Okrem organizačnej práce je súčasťou dielne aj poskytovanie stacionárnych služieb. Pacienti majú v zariadení k dispozícii oxygenoterapiu, magnetoterapiu, infraterapiu, arteterapiu, stacionárny bicykel, artterapiu, ale aj špeciálnu, spinálnu dynamicko-progresívnu jogu,“ priblížila Valčeková.       

Dvere chránenej dielne Scarabeus 3 sú skúšobne otvorené od marca. Podľa Valčekovej si už našli svojich priaznivcov. „Tieto aktivity veľmi vítam, vďaka rôznym cvičeniam človek rozhýbe telo, lepšie sa koncentruje a vďaka tvorivým dielňam nachvíľu zabudne na bolesť a cíti sa lepšie,“ povedala pravidelná návštevníčka Scarabea 3.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.09.2016
Stretnutie drotárskych majstrov
Považské múzeum v Žiline v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja organizuje v dňoch 16. – 17. 9. 2016 v areáli Budatínskeho hradu jubilejný XXV. ročník celoslovenského workshopu s medzinárodnou účasťou.
viac
22.05.2017
Na Liptove sa bude bicyklovať za dobrú vec
„Od Tatier k Dunaju“ – tak znie názov cyklistickej charitatívnej osvetovej akcie s medzinárodnou účasťou v prospech pacientov s chorobou sclerosis multiplex. Tento rok sa dejiskom pretekov stane opäť aj Liptov.
viac
09.03.2018
Veľkonočné trhy chránených dielní 2018
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR pozýva na Veľkonočné trhy, ktoré sa uskutočnia v priestoroch MPSVR SR na Špitálskej ulici č. 6, stredná budova v Bratislave. Začínajú sa v pondelok 12. marca a potrvajú do stredy 14. marca v čase od 09. hod do 14. hod.
viac
14.02.2020
Šaľa plánuje založiť sociálny podnik
Mesto Šaľa plánuje založiť sociálny podnik. Mestskí poslanci poverili primátora Jozefa Belického prípravou dokumentov na založenie spoločnosti s ručením obmedzeným, ktoré by mal predložiť na marcové zasadnutie zastupiteľstva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %