Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
16.03.2018 12:45

V Žiline ocenili talentovaných športovcov už po desiatykrát


Ocenení športovci


V žilinskom Mestskom divadle vyhlásili 12. marca najúspešnejších športovcov, trénerov, kolektívy a športové podujatia v meste za rok 2017.


Prestížnu cenu Športovec roka mesta Žilina získala mladá karatistka Eva Nováková z AC Uniza Karate klub Žilina, ktorá sa pýši titulom akademickej majsterky Slovenska a vlani skončila v ankete o najlepšieho žilinského športovca tesne za pódiovým umiestnením. Trofej si prevzala z rúk viceprimátora mesta Patrika Gromu. Druhé miesto obsadil Michal Škvarka, futbalista MŠK Žilina, ktorý v minulej sezóne ako kapitán mužstva priviedol žilinských futbalistov k zisku titulu majstra Slovenska. Tretí skončil plavec Vladimír Štefánik z klubu Nereus Žilina. Minulý rok úspešne reprezentoval Slovensko na letnej svetovej univerziáde v Taiwane.

Medzi mládežníkmi obhájil prvenstvo minuloročný víťaz cyklista Matúš Štoček, ktorý je aktuálnym slovenským majstrom v cestných pretekoch a víťazom Slovenského pohára v juniorskej kategórii. Druhá skončila hokejistka Dominika Tabačková a trojicu najlepších uzatvoril cyklista Matej Blaško.

Titul najlepšie družstvo si odniesli futbalisti MŠK Žilina, ktorí sa minulý rok stali po siedmykrát majstrami najvyššej slovenskej futbalovej ligy. Za nimi skončili hokejisti MsHK Žilina. Tým sa vlani podaril zisk tretieho miesta v hokejovej lige. Tretie miesto obsadili futsalisti ŠK Makroteam Žilina.

V kategórii Najvýznamnejšie športové podujatie získali ocenenie Streetball proti rakovine, Veľká cena Žiliny v džude a ženský hokejový turnaj Viliam Pongrác memorial cup.

Najlepším trénerom za minulý rok sa stali Darina Polónyiová z klubu Slávia Žilinská univerzita a Juraj Straka z Olympijského klubu Žilina. „Množstvo cenných úspechov, ktoré sa podarilo dosiahnuť našim športovcom na slovenských, ale i európskych či svetových podujatiach, nezostalo bez povšimnutia. Aj takouto formou im chceme poďakovať za vzornú reprezentáciu farieb nášho mesta,“ uviedol po slávnostnom odovzdávaní cien zástupca primátora. Doplnil, že ceny by mali byť pre všetkých zadosťučinením za všetky zápasy, tréningy a čas, ktorý venovali športu a verí, že ich budú motivovať i do budúcnosti, aby sa vo svojich kategóriách mohli neustále rozvíjať a zlepšovať.

Minulý rok si titul športovec roka odniesol kulturista Andrej Mozoláni, medzi mládežníkmi triumfoval cyklista Matúš Štoček a najlepším trénerom sa stal tenisový tréner Juraj Petráš. V kategórii najvýznamnejšie športové podujatie získali ocenenie Bežecká liga mesta Žilina a reprezentačný hokejový turnaj Slovakia Cup. Titul najlepšie družstvo patrilo vlani futbalistom MŠK Žilina v kategórii do 17 rokov.

Autor: (zig)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.01.2017
Slováci chcú v novom roku viac zdravia a viac času s rodinou
Slováci si prajú v novom roku 2017 najmä viac zdravia a viac času stráveného s rodinou. Vyplýva to z telefonického prieskumu o novoročných predsavzatiach, ktorý zrealizovala spoločnosť eCall Slovakia na reprezentatívnej vzorke 1214 respondentov.
viac
03.12.2017
Bratislavčania môžu hlasovať za športovca Bratislavy a Bratislavského kraja 2017
Bratislavčania sa aj tento rok môžu zapojiť do obľúbenej ankety o najúspešnejšieho športovca a športový kolektív Bratislavy a Bratislavského kraja 2017. Hlasovanie je spustené na webovej stránke hlavného mesta a potrvá do 12. decembra 2017.
viac
21.01.2023
PSK spustil hlasovanie o najpopulárnejšieho športovca za rok 2022
Vyhlásenie výsledkov ankety Športovec Prešovského samosprávneho kraja za rok 2022 sa blíži. Stane sa tak už v polovici marca tohto roku. Aktuálne odborná komisia rozhoduje o udelení ocenení v jednotlivých kategóriách.
viac
23.02.2024
Hlasujte za najpopulárnejšieho športovca PSK roka 2023
Blíži sa vyhlasovanie výsledkov jubilejného 20. ročníka ankety Športovec Prešovského samosprávneho kraja. O približne šesť týždňov spoznáme najúspešnejších športovcov - jednotlivcov a športové kolektívy, ktorí v minulom roku dosiahli mimoriadne úspechy na národných a nadnárodných športoviskách.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %