Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
24.02.2018 07:53

V Žiari nad Hronom vybudujú ihrisko pre inline hokej


Ilustračná snímka zdroj. HC Zubr Přerov


V Žiari nad Hronom by malo pribudnúť ďalšie športovisko. Tentoraz to bude ihrisko pre inline hokej. Kde sa bude nachádzať, zatiaľ nie je jasné, v hre sú dve lokality.


      "Vyplynulo to z toho, že rekonštruujeme zimný štadión a mantinely, ktoré tam budú demontované, by bola škoda odpredať alebo dokonca dať na skládku či do šrotu," priblížil primátor Peter Antal s tým, že sú použiteľné práve pre inline ihrisko.       

Antal je presvedčený, že o takéto ihrisko bude medzi miestnymi záujem, keďže v súčasnosti v meste chýba. Doteraz využívali športovci na tieto účely zimný štadión, ktorý nebol zaľadnený. Po jeho rekonštrukcii tak podľa Antala bude plocha záujemcom o inline hokej chýbať. "Takže chceme vybudovať jedno takéto ihrisko, ktoré bude celoročne k dispozícii," dodal primátor.       

Samospráva ho chcela pôvodne situovať do areálu Základnej školy na Ulici Dr. Jánskeho. Podľa Antala sa však objavili názory postaviť ihrisko v areáli Základnej školy na Jilemnického ulici. Lokalitu tak podľa jeho slov ešte vyhodnotia. "Budeme počúvať športovcov, športovú komisiu, nech rozhodnú, kde to bude lepšie," dodal.       

Na štvrtkovom (22. 2.) rokovaní mestského zastupiteľstva schválili mestskí poslanci na vybudovanie ihriska výdavky vo výške 30.000 eur.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.09.2016
V lese nad Šášovským Podhradím našli muníciu z II. svetovej vojny
V lesnom poraste nad Šášovským Podhradím pri Žiari nad Hronom našli v piatok (23. 9.) viac kusov munície pravdepodobne z obdobia II. svetovej vojny.
viac
27.02.2018
Parkovacie miesta v centre Žiaru nad Hronom vybavia snímačmi
Parkovanie v centre Žiaru nad Hronom by malo byť v budúcnosti jednoduchšie. Miestna samospráva chce nové parkovacie miesta v centre vybaviť snímačmi. Pomocou aplikácie si tak vodiči budú môcť prezrieť aktuálne voľné parkovacie miesta.
viac
19.06.2018
Na projekt zachytávania dažďovej vody chce mesto získať NFP
Na projekt zhromažďovania a ďalšieho využívania dažďovej vody chcú v Žiari nad Hronom získať nenávratný finančný príspevok. Mesto sa plánuje uchádzať o prostriedky z ministerstva životného prostredia.
viac
04.09.2019
Okresný úrad poskytuje služby v novom klientskom centre
Ministerstvo vnútra (MV) SR spustilo v pondelok (2. 9.) do testovacej prevádzky klientske centrum, ktoré sa nachádza v budove Okresného riaditeľstva Policajného zboru (OR PZ) v Žiari nad Hronom na Chrástekovej ulici.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %