Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
22.07.2018 07:34

V Želiezovciach pribudne vyše šesť kilometrov nových cyklotrás


Želiezovce, ilustračná snímka


V Želiezovciach pribudne vyše šesť kilometrov nových úsekov cyklistických komunikácií. Podľa zástupcov mesta sa ich vybudovaním zrýchli cesta do práce, zlepší sa spojenie obyvateľov s občianskou vybavenosťou a s priemyselnou časťou v južnej časti mesta.


Zároveň sa zvýši bezpečnosť pre cyklistov a čiastočne aj chodcov, ich oddelením od cyklistov a vybudovaním bezbariérových priechodov.       

Mesto Želiezovce získalo na vybudovanie nových cyklotrás nenávratný finančný príspevok z výzvy Bezpečná a ekologická doprava v regiónoch, ktorú vyhlásilo Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. Celkové oprávnené výdavky boli schválené vo výške 1.240.807 eur, výška nenávratného finančného príspevku predstavuje maximálne 1.178.767 eur. Zabezpečenie spolufinancovania projektu i financovanie neoprávnených výdavkov projektu schválili mestskí poslanci na svojom marcovom zasadnutí zastupiteľstva.       

Stavba cyklistických trás v Želiezovciach je rozdelená na dve časti. Prvú časť tvorí cyklistická trasa pozdĺž cesty III/1584 v Želiezovciach, druhú časť tvoria cyklistické trasy Pohronská cyklomagistrála, ulice Sládkovičova, Mierová, Štúrova, cyklistická trasa pozdĺž potoka Vrbovec, cyklistická trasa cez park F. Schuberta, cyklistická trasa park - amfiteáter – Letná a cyklistická trasa Mikulská – Nábrežná. Dĺžka nových úsekov cyklistických komunikácií bude 6236 metrov.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.01.2018
Pokračovanie výstavby obchvatu Brezna je na dobrej ceste
Minister dopravy Arpád Érsek listom informoval primátora Brezna o pokračovaní v príprave prvého úseku druhej etapy obchvatu mesta. Zabezpečené sú už všetky stupne projektovej dokumentácie.
viac
09.02.2019
V Nových Zámkoch tento rok pribudnú viaceré úseky cyklistických chodníkov
V Nových Zámkoch by čoskoro mali pribudnúť viaceré úseky nových cyklotrás. Mesto si pred tromi rokmi nechalo vypracovať urbanisticko-dopravnú štúdiu, ktorá rieši trasovanie cyklistických chodníkov cez celé Nové Zámky. Teraz radnica plánuje začať s ich výstavbou a značením.
viac
05.01.2021
Komárno pripravuje cyklotrasy, zapojí sa i do systému zdieľaných bicyklov
Mesto Komárno v priebehu minulého roka investovalo do viacerých projektov zameraných na rozvoj cyklistickej infraštruktúry. Zameralo sa na budovanie stojísk na bicykle a do prípravy projektov na nové cyklotrasy.
viac
19.03.2021
Lučenec chce do konca roka dokončiť dve cyklotrasy
Dve cyklotrasy s celkovou dĺžkou viac ako 7,1 kilometra plánuje postaviť v tomto roku samospráva Lučenca. Na sociálnej sieti to oznámila primátorka Alexandra Pivková s tým, že mesto už začalo s prípravnými prácami.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %