Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
11.05.2018 10:55

V Trenčíne odburiňujú krajnice ekologickým spôsobom - horúcou vodou


Ilustračná snímka mesto Trenčín


V Trenčíne začali v týchto dňoch s odburiňovaním krajníc ekologickým spôsobom. Novinka využíva ničivý účinok horúcej vody (98 stupňov Celzia) na rastlinné tkanivo. S odburiňovaním začali v Zámostí, následne na frekventovaných komunikáciách v centre mesta.


Podľa riaditeľa Mestského hospodárstva a správy lesov Romana Jaroša technológiu WAVE WEED zakúpila spoločnosť Marius Pedersen na základe požiadavky mesta. Odburiňovanie krajníc ciest bude teda riešené prioritne ekologickým spôsobom a to najmä tam, kde je vysoká frekvencia pohybu ľudí a zvierat.       

"Vzhľadom na požiadavku rýchleho plošného výkonu budeme musieť niekde použiť aj herbicídy. Tie sa ale budeme snažiť eliminovať. Veríme, že sa nová technológia osvedčí a časom úplne nahradí chemické prostriedky," uviedol Jaroš.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.05.2016
O geotermálny vrt majú záujem Američania
O Teriakovce v okrese Prešov má záujem americký investor. Láka ho tu horúca slaná voda v útrobách zeme.
viac
19.10.2021
Spúšťajú projekt adaptácie odvodňovacích kanálov
Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR zverejnilo informáciu k riešeniu odvodňovacích kanálov, ktoré majú prispieť k zvýšeniu zásob vody na poliach.
viac
17.03.2022
Obec pre gudrónové jamy v areáli rafinérie vyhlásila mimoriadnu situáciu
Obec Nemecká v okrese Brezno vyhlásila pre hroziacu ekologickú katastrofu mimoriadnu situáciu. Dôvodom je možnosť znečistenia rieky Hron kontaminovanou vodou z dvojice gudrónových jám v areáli niekdajšej rafinérie Petrochema Dubová. Informoval o tom starosta obce Branislav Čižmárik.
viac
07.07.2022
Dážď pomohol obciam stabilizovať situáciu s nedostatkom pitnej vody
Dážď v uplynulých hodinách pomohol trom obciam na Spiši, v ktorých pre nedostatok pitnej vody vyhlásili mimoriadnu situáciu. V najbližších dňoch ju plánujú v Pavľanoch, Žehre a Bystranoch odvolať.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %