Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
19.09.2017 11:16

V tokajskom infocentre chcú rozšíriť služby pre návštevníkov


Tokajské infocentrum v Čerhove. Snímka: (regionkosice.com).


V obci Čerhov (okr. Trebišov) pôsobí tokajské informačné centrum, ktoré pre turistov prevádzkuje združenie Tokajská vínna cesta. Budova stojí v centre dediny pri Dome tradícií a cyklodepa určeného na oddych pre cykloturistov.


Záujemcovia v infocentre môžu získať informácie o pamiatkach, atrakciách a možnostiach vínneho turizmu v tokajskom regióne, ako aj o ubytovacích a stravovacích službách. Po telefonickej dohode si môžu požičať aj bicykle na cyklotúry.    

"Informačné centrum v Čerhove je návštevníkom sprístupnené v priebehu roka hlavne počas najväčších podujatí. V letnej turistickej sezóne bolo otvorené denne po štyri hodiny, pre návštevnícke skupiny po dohode aj v mimoriadnych časoch. Celú činnosť zabezpečujeme prostredníctvom dobrovoľníckeho programu, v rámci ktorého nám pri poskytovaní informácií, požičiavaní bicyklov alebo sprievodcovskej činnosti pomáhajú miestni dobrovoľníci," uviedla Michaela Jánošík Maciková, projektová manažérka Združenia Tokajská vínna cesta.       

Činnosť informačného centra by sa v budúcnosti mala rozšíriť, starať by sa o to mal pracovník v rámci trvalého pracovného pomeru. Združenie Tokajská vínna cesta na to podalo projekt v rámci vládneho programu pomoci pre najmenej rozvinuté regióny. "Projektom by sme chceli doplniť služby informačného centra o ďalšie činnosti a zároveň financovať pracovníka, ktorý by rozvíjal marketingovo a ďalšími aktivitami Vinohradnícku oblasť Tokaj a prezentoval ju na Slovensku i v zahraničí," priblížila Maciková. Predpokladá, že potrebné financie na obdobie do roku 2020 by malo združenie získať do konca tohto roka.       

Infocentrum otvorili v novembri 2014 v rámci projektu Tokaj je len jeden, ktorý bol zameraný na podporu rozvoja cestovného ruchu a financovaný zo zdrojov Švajčiarskeho finančného mechanizmu. Jeho sídlo sa stalo prvou nízkoenergetickou budovou v slovenskom regióne Tokaja. Slúži aj ako predajňa miestnych produktov a suvenírov, máp či informačných materiálov. V bezprostrednej blízkosti je priestor na stanovanie alebo státie pre karavany.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.07.2017
Nové cyklotrasy privedú cyklistov až na Lysú
Nadšenci cykloturistiky môžu využívať nový okruh v pohorí Čergova, ktorý vedie z obce Drienica (okres Sabinov) po lesnej svažnici k chate Šport, cez Boguš a späť.
viac
18.10.2017
Na Gemeri otvoria nové návštevnícke centrum
Už túto sobotu (21.10. 2017) bude do prevádzky slávnostne uvedené návštevnícke centrum pri jednej z najcennejších architektonických pamiatok na Slovensku.
viac
23.01.2018
Národný park Poloniny navštevuje stále viac turistov
Národný park (NP) Poloniny na východe Slovenska navštevuje stále viac turistov. V území však pre nich chýbajú služby. Uviedol to riaditeľ Správy NP Poloniny Mário Perinaj.
viac
02.07.2020
Pre juh Slovenska sú typické termálne pramene i prírodné krásy
Juh Slovenska zďaleka nemusí byť len nudná rovina. Patria k nemu termálne pramene a obľúbené termálne kúpaliská, ale tiež množstvo prírodných zaujímavostí. Na východ od Komárna sa krajina začína mierne vlniť, aby sa v okolí Štúrova premenila na hornatú.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %