Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
28.03.2019 11:05

V Starej tržnici budú Vegánske hody


Ilustračný plagát


V Starej tržnici v Bratislave sa uskutočnia nedeľu 31. marca Vegánske hody. Ponúknu 40 stánkov reštaurácií, výrobcov potravín či obchodov s rastlinnou kozmetikou a drogériovým tovarom netestovaným na zvieratách. Tiež celodenný sprievodný program. Organizátori očakávajú viac než 12.000 návštevníkov.


"Jarné edície Vegánskych hodov v Bratislave sme pôvodne plánovali ako menšie, doplnkové podujatia. Už o prvý ročník bol však enormný záujem, a tak 31. marca sa vôbec po prvý raz predstaví až 40 predajcov. Na návštevníkov bude čakať to najlepšie zo svetovej a slovenskej kuchyne a ešte oveľa viac," povedal Roman Facuna zo združenia Humánny pokrok, ktoré podujatie organizuje. Záujemcovia si budú môcť vyskúšať vegánske verzie tradičných slovenských jedál, akými sú bryndzové halušky či guláš, ale aj hamburgery, hotdogy či donuty vyrobené výlučne z rastlinných prísad. Nebudú chýbať ani indické a orientálne jedlá.       

Mnohé z prevádzok nezabúdajú ani na ľudí s potravinovými intoleranciami či alergiami, a tak značná časť ponuky bude k dispozícii aj v bezlepkovej verzii, informovalo združenie Humánny pokrok.       

Program jarných Vegánskych hodov bude pozostávať z niekoľkých prednášok a kuchárskych šou. Pavla Široká z Českej vegánskej spoločnosti bude porovnávať živočíšne a rastlinné potraviny a predseda združenia Humánny pokrok Martin Smrek vysvetlí, ako môže každý jednotlivec pomáhať zvieratám čo najefektívnejšie. Súčasťou podujatia bude aj vegánsky jarmok s ponukou produktov, ako sú kozmetika a drogériový tovar netestovaný na zvieratách či alternatívy kožených výrobkov. Vegánske hody pokračujú v minimalizácii odpadu, a tak všetky poháre budú na nich umývateľné a všetok riad kompostovateľný, pričom podstatnú časť zásobovania zabezpečia cyklokuriéri. Vstup na podujatie je voľný.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.07.2016
V Bratislave dnes odštartovali verejné podujatia bohaté na inovácie
V súvislosti s blížiacim sa 7. európskym samitom regiónov a miest 8. – 9. júla v rámci predsedníctva SR v Rade EÚ, si hlavné mesto pre svojich občanov aj návštevníkov pripravilo bohatý kultúrno-spoločenský program v Starej tržnici pod názvom Bratislava uvádza POHYB. INOVÁCIE. SPOJENIA..
viac
30.09.2016
Október v bratislavskom regióne prinesie hody
Pokračovanie Župnej jesene so sebou aj v októbri prinesie podujatia, ktoré vytiahnu do jesenných ulíc milovníkov hodovania, dobrého vína a miestnych špecialít z kapusty.
viac
16.06.2017
Svetový deň utečencov si Bratislava opäť pripomenie Dáždnikovým pochodom
Od roku 2000 je 20. jún Svetovým dňom utečencov (World Refugee Day), ktorý nám pripomína, že každý 113. človek na svete bol donútený utiecť zo svojho domova kvôli vojne alebo prenasledovaniu.
viac
05.12.2019
Dobrý trh v Starej tržnici a v okolitých uličkách ponúkne bohatý program
Objavovanie susedstva, vianočná atmosféra, vynikajúce jedlo a kvalitný tovar, ale aj dôležité témy klimatickej zmeny na vás čakajú na decembrovom Dobrom trhu. Koná v nedeľu 15. decembra v Starej tržnici a okolí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %