Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
26.01.2019 11:55

V Skalici sa stretli starostovia a primátori okresu, dohodli sa na zmene stanov


Snímka zdroj: nazahori


Nové stanovy i výmena skúseností medzi skúsenými a novými starostami boli na programe Klubu starostov okresu Skalica. Ten rokoval vo štvrtok (24. 1.), prvýkrát po novembrových voľbách do samosprávy miest a obcí, na Mestskom úrade v Skalici.


"Prediskutovali sme témy, ktoré zaujímajú všetkých starostov a nastolili sme si ako budeme ďalej fungovať. Vzhľadom na to, že vznikla nová situácia, tak sme si povedali pravidlá a vytvorili pracovnú skupinu, ktorá sa v krátkej dobe stretne. Vypracujeme stanovy a ďalší postup, ktorý plánujeme," uviedla pre TASR primátorka Skalice Anna Mierna.       

Starostovia klubu si zatiaľ nezvolili ani svojho predsedu, keďže predchádzajúcim bol bývalý primátor Skalice Ľudovít Barát. "Doteraz bola dohoda, že vo vedení bol vždy primátor mesta Skalica. Na stretnutí sme sa dohodli, že budú nové stanovy, v ktorých budú aj zmeny pri výbere do vedenia klubu. Starostovia, ktorí sme dlhšie vo funkciách, sme novým deklarovali pomoc," doplnil starosta obce Mokrý Háj Peter Pobuda, ktorý bol opätovne zvolený za podpredsedu Klubu starostov okresu Skalica.       

Klub starostov vznikol ako platforma na riešenie problémov, ktoré majú všetky samosprávy spoločné. "Pre starostov, ktorí sme vo svojich funkciách noví, sú takéto stretnutia veľmi prínosné. Skúsení kolegovia nám poradili, získali sme kontakty, na koho sa môžeme v prípade rôznych problémov obrátiť. V súčasnosti máme problém s odpadmi, čo je na Slovensku momentálne po zmene zákona o odpadoch dosť vážny problém. To je jedna z priorít, ktorú musím v mojej obci riešiť," poznamenala po stretnutí starostka Radimova Kristína Biskupičová.       

Na stretnutí sa zúčastnilo všetkých 21 starostov a primátorov obcí a miest okresu Skalica.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.04.2019
Čo prilákalo dlhoročných starostov a primátorov do komunálu?
Združenie miest a obcí Slovenska na prelome februára a marca 2019 realizovalo prieskum medzi dlhoročnými starostami a primátormi.
viac
05.04.2019
Najvhodnejšie vzdelanie na funkciu starostu obce, respektíve primátora mesta
Otázka najvhodnejšieho vzdelania pre starostov obcí a primátorov miest je vzhľadom na tisíce kompetencií, manažérske zručnosti a nevyhnutnú diplomaciu pomerne náročná. Združenie miest a obcí Slovenska zisťovalo, čo si o tom na základe dlhoročných skúseností myslia starostovia a primátori.
viac
10.08.2020
Formujte budúcnosť Dohovoru primátorov a starostov v EÚ!
Európska komisia ako jeden z iniciátorov „Dohovoru primátorov a starostov o klíme a energetike v EÚ“ spustila prieskum zameraný na formovanie budúcnosti dohovoru.
viac
29.09.2023
ZMOS a Smart Cities Klub podpísali Memorandum o porozumení a spolupráci
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik a predseda Smart Cities Klub, o.z., Miloslav Jurík podpísali Memorandum o porozumení a spolupráci medzi obidvoma organizáciami.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %