Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
20.01.2019 04:15

V Senici rokoval prvýkrát po voľbách klub starostov okresu


Snímka Senica.sk


Prvýkrát po novembrových voľbách do samosprávy miest a obcí rokoval v stredu (16. 1.) na Mestskom úrade v Senici Klub starostov okresu Senica, ktorý je jedným z troch okresov tvoriacich Združenie miest a obcí (ZMO) Záhorie. TASR informovala hovorkyňa mesta Viera Barošková.


Z 31 starostov a primátorov obcí a miest okresu Senica sa na rokovaní zúčastnilo 30. Novembrové komunálne voľby priniesli v okrese zmenu na piatich postoch starostov a jedného primátora. "Zaoberali sa prípravou snemu ZMO Záhorie a schválili piatich kandidátov do Rady ZMO Záhorie. Prvé stretnutie starostovia a primátori využili na prediskutovanie rôznych tém. Medzi inými aj problémy so zimnou údržbou podľa novely zákona o pozemných komunikáciách," uviedla hovorkyňa mesta.       

Klub starostov vznikol ako platforma na riešenie problémov, ktoré majú všetky samosprávy spoločné. "Vzájomne sme si pomáhali radami, inšpirovali sa riešeniami, vymieňali si skúsenosti a v prípadoch, keď to bolo nevyhnutné, sme zvolili spoločný postup. V tomto duchu budeme pokračovať, pretože najmä pre menšie obce a novozvolených starostov je to veľká pomoc," informoval predseda klubu starostov a zároveň starosta obce Moravský Sv. Ján Anton Emrich. Ako ďalej dodal, rokovania sa budú uskutočňovať podľa potreby.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.05.2016
Na Záhorí dominovali legislatívne témy
V stredu 23. marca sa v priestoroch Kultúrno-osvetového centra na Holíčskom zámku konal 27. snem Združenia miest a obcí Záhorie. Na rokovaní po prvý raz chýbal zástupca mesta Malacky, ktoré v združení minulý rok pozastavilo svoje členstvo.
viac
05.11.2018
O pár dní spoznajú mestá a obce svojich nových starostov, primátorov a poslancov
V sobotu si budú mestá a obce voliť nových starostov, primátorov a komunálnych poslancov. Rozhodovať o nich bude 2926 samospráv. Voliť môžu podľa zákona plnoletí občania, ktorí majú trvalý pobyt v danom meste či obci, a to tak občania SR, ako aj cudzinci.
viac
28.03.2019
Starostovia a primátori okresu rokovali o SOÚ aj o financovaní školstva
Činnosť Spoločného obecného úradu (SOÚ), sociálne témy i financovanie školstva boli na programe pondeľňajšieho (25. 3.) rokovania Klubu starostov okresu Senica na Mestskom úrade (MsÚ) v Senici. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Senica Viera Barošková.
viac
26.08.2019
Hlasujte v súťaži Kniha záhoria 2018
Záhorská knižnica Senica od 12. augusta až do 30. septembra 2019 vám ponúka možnosť oboznámiť sa s minuloročnou úrodou kníh, ktoré napísali Záhoráci, sú o Záhorí alebo o Záhorákoch.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %