Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
22.08.2019 03:20

V Sade potomkov má strom každé novonarodené dieťa


Sad potomkov, v ktorom bude mať každé novonarodené dieťa svoj strom, budujú v obci Hontianske Tesáre v okrese Krupina. V sade je už vysadených prvých 12 stromov aj s menami detí, ktoré v dedine prišli na svet v roku 2018. EASYFOTO TASR - Jozef Poliak.


Sad potomkov, v ktorom bude mať každé novonarodené dieťa svoj strom, budujú v obci Hontianske Tesáre v okrese Krupina. V sade je už vysadených prvých 12 stromov aj s menami detí, ktoré v dedine prišli na svet v roku 2018.


"Nápad vznikol ešte minulý rok, pri príležitosti stého výročia vzniku prvej Československej republiky," povedala TASR starostka Dana Kohútová. Tento rok zrealizovali za účasti odborníkov zo Slovenského zväzu záhradkárov už aj prvé rezy týchto stromov.       

V sade je už dnes vykopaných ďalších desať jám na výsadbu nových stromov. "Zatiaľ sa nám narodilo desať detí, ale verím, že do jesene, keď budeme nové stromy opäť vysádzať, ich bude ešte viac," podotkla starostka. Sad je podľa nej dosť veľký na to, aby sa tam mohli sadiť stromy ešte niekoľko rokov.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.04.2021
Lučenec zriadi mestský sad, ovocné stromy chce vysadiť aj na sídliskách
Mesto Lučenec plánuje zriadiť mestský ovocný sad na Vinici, výsadbu ovocných stromov chce uskutočniť aj na sídliskách Rúbanisko II a III.
viac
12.08.2021
2000 stromov pre Slovensko
Environmentálny projekt Recyklohry a Zelený vzdelávací fond zapojil žiakov, študentov, učiteľov, rodičov a samosprávy do výsadby stromov. Dve tisícky vysadených stromov ozdravia Slovensko aj napriek online výučbe.
viac
04.04.2022
Na Sídlisku KVP vznikol ovocný sad
Na košickom Sídlisku KVP vznikol prvý ovocný sad. V uplynulých dňoch samospráva spolu s dobrovoľníkmi vysadila na lúke medzi Stierovou a Dénešovou ulicou dokopy 43 ovocných stromov.
viac
26.03.2024
V sade na Banisku vysadili ďalšie ovocné stromy, je ich už vyše sto
Breznianska samospráva prostredníctvom svojej neziskovej organizácie Brezno pre občanov sa zapojila do jarného kola iniciatívy Nadácie Ekopolis Sadíme budúcnosť a získala 2200 eur na zveľadenie sadu v rekreačno-oddychovej lokalite na Banisku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %