Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
01.12.2017 05:30

V Rači chystajú bohaté Vianoce, ktoré začnú už túto sobotu


Do Rače príde Mikuláš 8. decembra o 15. hodine.


Bratislavská mestská časť Rača začína oslavovať najkrajšie sviatky v roku už najbližšiu sobotu (2. decembra). O 16. hodine sa v Katedrále svätého Šebastiána uskutoční predvianočný koncert.


V slávnostnej atmosfére vystúpia umelci Jana Bernáthová a Šimon Svitok spolu so žiakmi a pedagógmi Základnej umeleckej školy na Vrbenského ulici v Rači a Detským katedrálnym zborom. V programe zaznejú árie, duetá a skladby z tvorby hudobných skladateľov ako napríklad Franz Schubert, Antonio Vivaldi či Antonín Dvořák. Vstupné na toto podujatie je dobrovoľné, výťažok poputuje, tak ako každý rok, na charitatívne účely.

O týždeň neskôr, teda od piatka 8. 12. do nedele 10. 12. sa pred Nemeckým kultúrnym domom budú konať Vianočné trhy. Tie začnú v piatok o 15. hodine slávnostným otvorením, po ktorom bude nasledovať vystúpenie predškolákov z račianskych materských škôl. V sobotu sa program začne o 14. hodine predstavením pre deti Alica v krajine Vianoc a o 15. hodine príde Mikuláš, ktorý bude rozdávať deťom balíčky so sladkosťami. V sobotu o 15. hodine bude starosta Rače Peter Pilinský Račanom nalievať starostovský punč a v nedeľu o 15. hodine bude nakladať starostovskú kapustnicu.

Program vianočných trhov bude pokračovať až do nedele večera a okrem country hudby alebo tanečnej zábavy ho budú sprevádzať sprievodné podujatia – výstava prác detí materských škôl na prvom poschodí MÚ Rača na Kubačovej ulici alebo výstava Ateliéru Šikula v NKD, ktorý každé leto organizuje táborové turnusy a vychováva z račianskych detí mladých umelcov.

Mestská časť Rača pripravila pre svojich obyvateľov aj silvestrovské oslavy, a to dokonca hneď na dvoch miestach. Už tradične sa oslavuje pod holým nebom pred Nemeckým kultúrnym domom pri dobrej hudbe a občerstvení - kapustnica a varené vínko, a bude aj tombola. Rača takisto pozýva obyvateľov na Silvestrovské oslavy v časti Východné na námestí na Dopravnej ulici, hrať bude DJ a zahrievať varené víno.

 

Autor: (Eva MIKLÁNKOVÁ, hovorkyňa starostu MČ Rača)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.11.2017
Vianoce prichádzajú do centra Prievidze
Vianočné obdobie začína v meste Prievidza Mikulášskym sprievodom. Pre všetkých Prievidžanov, ale i návštevníkov mesta je po zvyšok decembra pripravených množstvo vianočných aktivít v centre mesta, kde pribudnú stánky s rôznym sortimentom, občerstvením, mobilná ľadová plocha a ďalšie prekvapenia.
viac
28.11.2017
Vianoce v Petržalke
Už v piatok sa na Námestí republiky otvárajú petržalské Vianočné trhy. Okrem toho, že si v stánkoch budete môcť pochutnať na tradičných vianočných dobrotách a kúpiť si aj malý suvenír či darček, na pódiu umocnia sviatočnú atmosféru vystúpenia skupín rôznych hudobných žánrov.
viac
30.11.2017
Čo prinesie prvý adventný víkend v regióne
Prvý decembrový víkend v Bratislavskom regióne ovládnu podujatia so sviatočnou atmosférou.
viac
08.12.2017
Mikuláš zavítal do Žiliny a spoločne s deťmi rozsvietil vianočný stromček
Od utorka 5. decembra sa rozsvietením vianočného stromčeka oficiálne začalo adventné obdobie v Žiline. Vianočný stromček na Mariánskom námestí rozsvietil Mikuláš spolu so zástupcom primátora Patrikom Gromom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %