Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
17.09.2018 11:00

V Prievidzi zrevitalizovali park pred úradom práce


Zanedbaná verejná plocha pred Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny je minulosťou. Priestor prešiel rozsiahlou obnovou.


V pondelok 3. septembra boli ukončené práce na obnove priestoru pred úradom práce. Po sfinalizovaní parkových úprav je okolie sprístupnené verejnosti.


Práce pozostávali z dvoch častí a to prác na pôvodnej fontáne a v priestore existujúcej zelene. Pôvodnú nefunkčnú fontánu nahradil menší vodný prvok. Výtvarno umelecký prvok pôvodnej fontány ostal zachovaný. Druhá časť prác pozostávala z obnovy parkovej časti.  V parku pribudol rozvod verejného osvetlenia, nová výsadba verejnej zelene a nový mobiliár. Prestarnuté kríky boli nahradené novou, mladou zeleňou, a bohatou kvetinovou výsadbou ktorá bude za niekoľko rokov zelenou dominantou tejto časti Prievidze.

V rámci obnovy parkovej časti bola realizovaná aj obnova spevnených plôch. Nové chodníky sú zároveň prepojené so súsoším sv. Cyrila a sv. Metoda.

Autor: (msú)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.06.2016
Radnica má záujem zrevitalizovať park pred úradom práce
Zrevitalizovať park pred úradom práce v širšom centre mesta má záujem prievidzská radnica. Na prvú etapu projektu za viac ako 220 000 eur, ktorá má riešiť obnovu jeho verejnej zelene, žiada financie z nadácie.
viac
30.12.2017
Park pred úradom práce v Prievidzi zrevitalizujú za asi 200 000 eur
Park pred úradom práce v Prievidzi sa budúci rok dočká obnovy. Na revitalizáciu priestranstva so zeleňou, súsoším sv. Cyrila a Metoda či fontánou vyčlenila samospráva Prievidze financie v budúcoročnom rozpočte.
viac
17.02.2020
Mesto Zlaté Moravce získalo dotáciu na revitalizáciu Parku Janka Kráľa
Mesto zrevitalizuje Park Jána Kráľa v centre mesta. Z celkových výdavkov projektu vo výške takmer 50 000 eur pokryje 40 000 eur dotácia na podporu regionálneho rozvoja Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu. Zvyšnú sumu uhradí mesto v rámci povinného spolufinancovania.
viac
14.06.2021
Vnútroblok na Hviezdoslavovej a Štefánikovej ulici prešiel veľkými zmenami
Prešovčania bývajúci na Hviezdoslavovej a Štefánikovej ulici si môžu oddýchnuť vo vynovenom vnútrobloku. Pribudla tu zeleň, lavičky, ale aj detské ihrisko.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %