Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
05.05.2016 03:05

V priestoroch bývalej knižnice v Kežmarku vznikne centrum projektov


Historická budova Reduty v Kežmarku.


V historickej budove Reduty v Kežmarku, v ktorej donedávna sídlila mestská knižnica, vznikne centrum projektov. Rekonštrukcia priestorov by podľa primátora Jána Ferenčáka mala vyjsť na približne 50 000 eur.


„Išlo by o miesto, kde by sa mohli stretávať podnikatelia, samosprávy, starostovia a primátori, a kam by chodili ľudia, ktorí majú v hlave nejaké projekty a chceli by ich realizovať,“ vysvetlil Ferenčák. Centrum má vzniknúť v priestoroch, v ktorých donedávna sídlila mestská knižnica.      

Projekt vyplýva z akčného plánu pre rozvoj okresu Kežmarok, ktorý bol schválený vo februári tohto roka. Samospráva by chcela s rekonštrukčnými prácami začať čo najskôr, aby centrum mohlo fungovať už v priebehu leta. „Financie na tento zámer boli vyčlenené, mesto ich bude čerpať priamo z regionálneho príspevku, ktorý bol uvoľnený pre náš okres,“ vysvetlil primátor.      

V priestoroch historickej budovy bude potrebné odstrániť najmä vlhkosť. „Potrebná bude výmena dlažby a sanačnej omietky,“ vymenoval. Zároveň zdôraznil, že jeho zámerom je do historickej budovy vrátiť život. „Doteraz sa tu stretávali deti a čitatelia, teraz to bude centrum stretávania sa dospelých, ktorí budú rozmýšľať, ako ďalej v našom meste a okrese,“ doplnil Ferenčák.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.01.2017
Projekt EHMK má v Košiciach úspešné pokračovanie
Projekt Európskeho hlavného mesta kultúry 2013 (EHMK) v Košiciach na rozdiel od viacerých iných európskych miest, ktoré boli nositeľmi tohto prestížneho titulu (napr. Marseille alebo Pécs), stále žije. A nielen to...
viac
15.02.2017
Mesto Kežmarok pokročilo pri vytváraní Smart city
Ďalšie stretnutie venované problematike Smart city v Kežmarku sa uskutočnilo v utorok 14. februára. Ako konštatovali odborníci z Českej republiky, v mnohých ohľadoch Kežmarok už smart mestom je. Zároveň sa zhodli, že koncepcia inteligentného mesta by mala byť pre mesto vytvorená do konca marca.
viac
16.07.2021
Fiľakovo plánuje komplexne obnoviť vnútroblok v centre mesta
Obnova okolia mestských sídlisk, ktoré boli vybudované za bývalého režimu a už nespĺňajú požiadavky dnešného života, je aktuálnou témou v mnohých samosprávach.
viac
26.10.2022
Zrekonštruovanú budovu reduty odhalili verejnosti
V podtatranskom meste Kežmarok v pondelok slávnostne odhalili zrekonštruovanú historickú budovu Reduty. Informovala o tom hovorkyňa mesta Barbora Sosková s tým, že obnova stavby zo 17. storočia trvala viac ako 1,5 roka a vďaka oprave jej prinavrátili pôvodnú podobu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %