Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
20.06.2016 03:40

V Pravenci sa konal jarmok ľudových remesiel


Vystúpenie detského súboru Kapsiarik z Poruby.


Nadšenci ľudového umenia a Komisia pre kultúru, šport, mládež a vzdelávanie v spolupráci s OcÚ v Pravenci pripravili pre občanov už VII. ročník tejto víkendovej akcie.


Jarmok ľudovej tvorivosti bol založený v roku 2009 ako spomienka na nebohého korytára Michala Šerbana. Zámerom bolo zaviesť tradíciu s cieľom pripomínať a propagovať remeselnú zručnosť ľudových umelcov so zameraním na rezbárstvo, hračkárstvo, drotárstvo, umelecké kováčstvo, ale aj čipkárstvo, včelárstvo a pod.

18. júna 2016 sa občania mohli zabaviť pri pesničkách našich spevokolov, spevom a tancom nás potešil súbor Kapsiarik z Poruby. V stánkoch predajcovia ponúkali pravé medovníky, výrobky z prútia, drôtu a čipky, domáce tkané koberce, drevené hračky, drevorezby, drevené misky a iné výrobky.

 

O folklór a jarmočný guláš, langoše, koláče a iné občerstvenie bolo postarané. Nechýbala ani jarmočná tombola s 36 cenami. Organizátori si dali záležať a aj pre deti vymysleli rôzne prekvapenia - preteky na bicykloch a trikrát pršal cukríkový a lízankový dážď.

Vďaka sponzorom a aj počasiu, ktoré bolo ako na objednávku, bola návštevnosť na tomto vydarenom podujatí vysoká.

 

Autor: (ocú)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.05.2016
V Brezne odštartoval štvordňový maratón podujatí a programov
Do programu Dní mesta Brezna mali možnosť zasiahnuť aj samotní obyvatelia. Vybrali si koncert skupiny Iné Kafe.
viac
15.06.2016
Stoličné dni tento rok pripomenú príbeh mesta
Prvá písomná zmienka o Liptovskom Mikuláši pochádza z 8. mája 1286. Tohtoročné Stoličné dni (16. – 18. júna) sa budú niesť v duchu minulosti a pri príležitosti 730. výročia prvej zmienky o meste si budú obyvatelia i návštevníci pripomínať príbeh mesta.
viac
27.06.2016
Pozvánka na Radoľský jarmok
Obec Radoľa a Kysucké múzeum v Čadci, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, Vás pozývajú v utorok 5. júla 2016 na Radoľský jarmok.
viac
20.12.2016
Stropkovčania sa pripravujú na jubilejné vianočné remeselné trhy
Mesto Stropkov sa chystá na jubilejný desiaty ročník Vianočných remeselných trhov. Tradíciu založili v roku 2007 a odvtedy je toto podujatie neodmysliteľnou súčasťou končiaceho sa adventu a príjemného očakávania Vianoc v meste.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %