Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
20.03.2019 11:05

V Prahe si cez predchádzajúci víkend zmerali sily stovky tanečníkov v Breakingu


Ilustračná snímka, zdroj: tyden.cz


Hlavné mesto Českej republiky opäť cez víkend ožilo tancom a hudbou. Už po tretíkrát sa v Prahe uskutočnil festival The Legits Blast.


Piatkové tanečné workshopy so špičkovými lektormi z celého sveta odštartovali jedinečné podujatie a cez víkend sa v Tresor clube odohrali napínavé Breaking battle, ktorých sa zúčastnili tanečníci z 58 krajín. V rámci napínavého finále sa predstavila aj crew The Squadron z USA.

Sleduj krátke aftermovie z víkendovej akcie: https://www.youtube.com/watch?v=1x2vOhXDAjI

Festivalové brány sa otvorili v piatok 8. marca o 15.00 hod v BDS Academy. Inšpirácie čerpali tanečníci na štyroch workshopoch od breakových legiend Wicket (US), Victor (US), Focus (FI) a Poe One (US) a Klubovna 2. patro hostila prvú afterparty podujatia. V sobotu bol program venovaný preliminačným battlom odohrávajúcim sa v Tresor clube, ako aj hustá Jägermeister afterparty. Vstupnou halou prešli postupne stovky tanečníkov z Česka, Poľska, Írska, Nemecka, ale i z Kazachstanu, Ukrajiny, Ruska, Talianska, či USA. V nedeľu si už zmerali sily top tanečníci v kategóriách 1vs1 Kids, 1vs1 Footwork, 1vs1 Undisputed a Rep Your Crew. Víkendový program na mikrofóne sprevádzal Lil Pablo zo Slovenska a Scream z Ukrajiny.

,,Účasť na zimnej edícii festivalu The Legits Blast sa každoročne zvyšuje. Dôkazom toho je stále rastúca návštevnosť. V kategórii detí súťažilo 89 bboys a bgirls, vo Footworku si zmeralo svoje sily až 182 súťažiacich. V celosvetovo známom koncepte Undisputed proti sebe nastúpilo až 384 tanečníkov a v rámci preliminácie Rep Your Crew dokonca 80 skupín,“ informuje Martin MG Gilian, organizátor festivalu.

Do užšieho výberu sa podarilo dostať len tým najlepším z najlepších, ktorí oslovili medzinárodne rešpektovanú porotu v zložení Poe One (USA), Focus (Fínsko) a Wicket (USA). V napínavých tanečných detských súbojoch sa nakoniec podarilo zvíťaziť mladému bboyovi Gustasovi z Írska, v súťaži Undisputed zvíťazil tohtoročný lektor workshopu - bboy Victor (USA) reprezentujúci Red Bull BC One All Stars a vo Footworku nad hlavu zdvihol víťaznú trofej bboy Apache z Ukrajiny. Najdusnejšia atmosféra nastala pri finálovom boji skupín – Rep Your Crew. Vo večerných hodinách zvíťazili bboys Green Panda team v zložení Robin, Slav, Alkoli, Kinder, Gimnast, Yan, Beetle, Uzee Rock, Green Panda proti američanom The Squadron v zložení Phil, P-Nut, El Nino, Lean Rock, Victor, Nasty Ray, Keebz, RoxRite. Vyrovnané finále si možeš checknut tu : https://www.youtube.com/watch?v=YLLpCy-sISI Organizátori festivalu hodnotia víkendový program pozitívne. ,,Festival navštívilo dokopy až 58 krajín, čo je pre nás dôkazom, že tanec dokáže spojiť ľudí z celého sveta a my si vážime, že tanečníci prišli podporiť myšlienku tejto jednoty práve na našu akciu. Tešíme sa na všetkých opäť 24. - 28. júla na letnej edícii v Banskej Bystrici,“ konštatuje Miroslav MK Križan, organizátor podujatia The Legits Blast.

Fotky z akcie nájdeš na nasledovnom linku: https://www.facebook.com/pg/thelegitsblast/photos/?tab=album&album_id=2130195217057392

 

Autor: (ts)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.07.2018
Festival The Legits Blast - headlinerom bude americká legenda
K festivalovej atmosfére patrí už neodmysliteľne kvalitná hudba. Výnimkou nebude ani medzinárodný festival The Legits Blast, ktorý sa v Banskej Bystrici uskutoční v posledný júlový víkend.
viac
15.07.2018
Bazény, pláž či WiFi zóna. To všetko budú môcť využiť návštevníci festivalu
Už 28. júla roztancuje centrum Slovenska medzinárodný festival The Legits Blast, ktorého sa pravidelne zúčastňujú stovky tanečníkov z celého sveta. Keďže ide o letný festival a k letu bez pochýb patrí voda a zábava, návštevníci sa na deviatom ročníku podujatia môžu tešiť na novú lokalitu.
viac
15.07.2019
Medzinárodný festival The Legits Blast oslavuje desiate narodeniny
Neodmysliteľnou súčasťou kultúrneho leta v Banskej Bystrici je aj medzinárodný festival The Legits Blast. Ten už 10 rokov púta pozornosť tanečníkov, ale i návštevníkov z takmer 80 krajín sveta, čím sa radí k podujatiam s najväčším medzinárodným zásahom.
viac
04.11.2023
Ružinovský folklórny festival prinesie hudbu, tanec či tradičné umenie
Ružinovský folklórny festival prinesie návštevníkom sobotu plnú hudby, tanca a tradičného umenia. Konať sa bude v Dome kultúry Ružinov so začiatkom o 15.00 h. Vstup je voľný, avšak na niektoré predstavenia je potrebné rezervovať si miesto.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %