Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
20.09.2017 03:21

V poradí 4. ročník olympiády seniorov prilákal viac ako 250 súťažiacich


Nástup účastníkov.


V pondelok 11. septembra sa v športovom areáli v Plevníku-Drienovom stretli aktívni seniori z okresu Považská Bystrica. Olympijský oheň zapálil Jozef Golonka.


S myšlienkou stretnúť sa, spoločne si zašportovať, no najmä aktívne a príjemne stráviť deň prišli seniori z okresu Považská Bystrica v pondelok 11. septembra do športového areálu v Plevníku–Drienovom.

Okresný úrad v Považskej Bystrici pre nich už po štvrtýkrát usporiadal olympiádu seniorov, na ktorej sa prezentovali družstvá zo všetkých obcí okresu a miestne organizácie Jednoty dôchodcov. Oproti poslednému ročníku sa počet družstiev zvýšil o 10, sily si medzi sebou zmeralo až 28 družstiev.

„Mám úprimnú radosť, že o olympiádu seniorov je čoraz väčší záujem, o čom svedčí naozaj veľký počet účastníkov tohto ročníka. Je úžasné, keď ľudia prídu a je na nich vidieť, akí sú vďační, že tu môžu byť,“ zhodnotil za organizačný tím prednosta Okresného úradu v Považskej Bystrici Jozef Smatana.

Slávnostným otvorením olympiády a zapálením olympijského ohňa poverili Jozefa Golonku, ktorý vyjadril úctu a obdiv všetkým seniorom, ktorí sa rozhodli na olympiáde zúčastniť. Pracovníci ôsmich odborov okresného úradu na čele s prednostom pre seniorov pripravili osem súťažných disciplín. Už tradične medzi nimi nechýbala streľba zo vzduchovky, hod 3,5 kg guľou do diaľky, hod loptičkou na cieľ, hod loptou do basketbalového koša, beh na 100 a 200 m, lukostreľba, kopanie loptou na bránu a s fúrikom cez prekážky. Pripravená bola aj špeciálna disciplína pre predsedov klubov a starostov.

Po prvýkrát sa súťažilo aj o Pohár predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja. „Musím povedať, že táto okresná olympiáda seniorov má naozaj všetko, čo má správna olympiáda mať. Má svoj sľub športovcov, rozhodcov, má krásny olympijský oheň a veľa pozitívnej energie,“ konštatoval trenčiansky župan.

Organizátori sa pri zrode podujatia inšpirovali partnerským mestom Vranov nad Topľou, s ktorým majú výbornú spoluprácu. Na olympiáde sa zúčastnilo aj 8-členné družstvo z tohto mesta, neodradila ich ani ranná 5-hodinová cesta autobusom. Priestory na výnimočné podujatie poskytla obec Plevník-Drienové. „Chcem dať klobúk dole pred všetkými seniormi, ktorí prišli, lebo toľko usmiatych tvári sme na ihrisku v Plevníku-Drienovom ešte niky nemali,“ povedal starosta obce Plevník-Drienové Miroslav Kremeň.

Okrem spoločensko-športového vyžitia si seniori spoločne posedeli pri guláši a dobrej zábave, o ktorú sa postarali aj nestarnúce melódie v podaní Dušana Grúňa.

Obecné noviny č. 37-38/2017

 

Autor: (lk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.10.2017
Víťazstvo si zo župnej olympiády odniesli dúbravskí seniori
Seniori z bratislavskej župy sa počas posledného septembrového víkendu stretli v Domove sociálnych služieb a rehabilitačnom stredisku ROSA na Patrónke v Bratislave. Dôvodom bol už siedmy ročník Župnej olympiády seniorov 2017.
viac
17.09.2018
Levickí seniori súťažili na olympiáde
V utorok 11. septembra 2018 sa v priestoroch mestského športového areálu stretli všetci aktívni seniori z mesta, aby si spoločne zmerali sily na 3. ročníku Športovej olympiády seniorov.
viac
25.11.2019
TSK zrekonštruoval mostné objekty v Porube, Skačanoch a v Plevníku Drieňovom
Do modernizácie troch mostných objektov Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) investoval v tomto roku viac ako 662 tisíc eur. Župa plánuje zrekonštruovať aj most v Hornej Marikovej a na odbočke z obce Nedožery – Brezany.
viac
10.02.2020
Fašiangový sprievod zabavil obyvateľov spevom a tancom
Spevom a tancom zabavil v sobotu sprievod dvadsiatky fašiangových masiek s muzikantmi na konskom voze obyvateľov považskej obce Plevník-Drienové.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %