Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
10.05.2017 10:26

V Poprade začala kosba verejnej zelene


Snímka zdroj: (poprad.sk).


Mesto Poprad začalo v utorok 9.mája 2017 s prvou kosbou trávnatých plôch v správe mesta.


„Keďže trávy a buriny sú najrozšírenejšími a najväčšími alergénmi v mestskom prostredí, kosbou verejných priestranstiev sa snažíme eliminovať ich negatívny dopad na zdravie obyvateľov,“ uviedla Zuzana Čákyová z oddelenia životného prostredia MsÚ v Poprade. Povinnosť zabezpečiť kosbu na svojich pozemkoch majú aj ostatní vlastníci trávnatých plôch na území mesta.

Verejná zeleň v správe mesta je rozdelená do dvoch zón. V prvej zóne sa nachádzajú predovšetkým námestia a parky v jednotlivých častiach mesta, ktoré sú kosené v pravidelných približne dvojtýždňových intervaloch. Prvá zóna by mala byť v prípade priaznivého počasia pokosená do konca tohto týždňa. Začiatkom budúceho týždňa začne kosba druhej zóny, v ktorej sú všetky zostávajúce lokality. Druhá zóna bude v závislosti od počasia pokosená do 14 dní od jej začatia. Celkovo by mala byť kosená 3 - 4x ročne.

Autor: (MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.05.2017
Trnava má už málo miesta na výsadbu nových stromov
V Trnave sa začína prejavovať nedostatok miesta na výsadbu nových stromov na mestských pozemkoch. Mohutná výsadba v uplynulých troch rokoch takmer vyčerpala možnosti sadiť ďalšie dreviny na plochách, ktoré má samospráva vo vlastníctve. Preto sa radnica začala obzerať po alternatívach.
viac
15.01.2018
Do centra mesta chcú dostať viac zelene a kvetov
Žiarska samospráva chce v tomto roku dostať do centra mesta viac zelene. Primátor Peter Antal avizuje, že na Námestie Matice slovenskej by mali pribudnúť stromy aj kvety.
viac
13.04.2021
Petržalka opäť pristúpi na niektorých plochách k šetrnejšej kosbe
Bratislavská Petržalka pristúpi aj tento rok k šetrnejšiemu koseniu a na niektorých plochách zníži intenzitu kosenia. Dôvodom je prirodzená podpora pre opeľovače, ako aj zachytenie a vsakovanie zrážkovej vody.
viac
04.11.2023
Mesto Zvolen vyhlási súťaž na údržbu verejnej zelene na roky 2024 až 2027
Mesto Zvolen vyhlási verejné obstarávanie na údržbu mestskej verejnej zelene na roky 2024 až 2027 za viac ako milión eur. Rozhodli o tom zvolenskí mestskí poslanci na októbrovom rokovaní mestského zastupiteľstva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %