Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
18.06.2018 09:26

V Podhorí chystajú v závere júna Folklórne slávnosti


Plagát - pozvánka


Amfiteáter v obci Podhorie (okres Banská Štiavnica) ožije v sobotu 30. júna Folklórnymi slávnosťami. Starostka Dana Lóžiová informovala, že tohtoročné slávnosti sa ponesú podľa hesla "Kto na dedine robil, veseliť sa chodil ...".


"Všetko sa ponesie v duchu pracovnom, remeselnom, ale aj zábavnom a žartovnom," poznamenala Lóžiová. V programe festivalu si prídu na svoje aj najmladší, divadelníci z Banskej Belej pre nich pripravili tri stanovištia s tromi rôznymi rozprávkami.       

O 16.00 hodine sa začne hlavný program slávností. V ňom vystúpi folklórny súbor (FS) Podpolianski vrchári, detské folklórne skupiny Podhorčanček a Matičiarik, FS Zobor a folklórna skupina Podhorčan. Hlavným hosťom programu bude Univerzitný folklórny súbor Mladosť z Banskej Bystrice.       

Folklórne slávnosti z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, Banskobystrický samosprávny kraj, Ministerstvo dopravy SR, Región Banská Štiavnica.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.05.2016
Cenu spoločnosti WEBY GROUP získala obec Koromľa
V rámci 27. snemu Združenia miest a obcí Slovenska sa uskutočnila výstava, ktorej sa zúčastnili aj mnohí dodávatelia služieb pre samosprávy. Spoločnosť WEBY GROUP, s. r. o., prišla aj so žrebovacou súťažou o realizáciu webového sídla.
viac
17.01.2017
Horná Seč informuje svojich občanov aj formou krátkych SMS správ a e-mailov
Obec Horná Seč v okrese Levice má záujem zlepšovať informovanosť svojich občanov, preto ponúka aj možnosť prijímania dôležitých obecných oznamov formou krátkych SMS správ a e-mailov.
viac
23.05.2022
Detva sa pripravuje na slávnosti, do obnovy amfiteátra dala 55 000 eur
Mesto Detva sa pripravuje na tohtoročné Folklórne slávnosti pod Poľanou, do renovácie prírodného amfiteátra a jeho areálu investovalo 55 000 eur. Potvrdil to hovorca mesta Milan Suja.
viac
26.07.2022
Podroháčske slávnosti sa po dvoch rokoch budú opäť konať v amfiteátri
Podroháčske folklórne slávnosti sa po dvoch rokoch pandémie opäť uskutočnia v amfiteátri v Zuberci-Brestovej. V dňoch od 5. do 7. augusta sa v rámci podujatia predstavia stovky interpretov zo Slovenska i zahraničia. Za usporiadateľov o tom informoval Miroslav Žabenský.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %