Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
17.10.2019 10:30

V Piatok tekvicového rozžiaria centrum mesta vyrezávané lampáše


Ilustračná snímka, zdroj: Nitralive.sk


Kupecká ulica na pešej zóne v Nitre sa v piatok (18. 10.) rozžiari svetlom z tekvicových lampášov. Od popoludnia sa tu bude konať pravidelné jesenné podujatia s názvom Piatok tekvicového.


Okrem vyrezávania tekvíc sú pre návštevníkov pripravené koncerty, varenie tekvicovej polievky a ochutnávka rôznych špecialít z tekvice.

Počas podujatia predstaví Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre aj novú Divadelnú zónu, ktorá vyrastie na trávniku pred budovou DAB na Svätoplukovom námestí. Tvoriť ju bude dizajnové sedenie navrhnuté architektkami so skupiny Woven. „Chceme sa takouto formou zapojiť do komunitného života v centre Nitry. Návštevníci podujatia si tak budú môcť v piatok 18. októbra prvýkrát vyskúšať systém tohto dizajnového sedenia, na ktoré sme získali grant z mesta Nitry a Nitrianskej komunitnej nadácie,“ uviedla projektová manažérka DAB Slavka Civáňová.

Nová Divadelná zóna bude verejnosti k dispozícii od jari do jesene, teda v mesiacoch, keď počasie dovoľuje sedieť vonku. „Aj touto formou sme chceli prispieť k zútulneniu verejného priestoru v blízkosti divadla. Na samotnej výrobe diela sa podieľali aj naše divadelné dielne. V Piatok tekvicového si budú môcť návštevníci Divadelnej zóny vyskúšať vyrezávanie tekvíc pod vedením nitrianskeho výtvarníka Viliama Šulíka a pripravené je aj vystúpenie našej divadelnej retro kapely Živica,“ dodala Civáňová.       

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.03.2019
Na otváracom koncerte Nitrianskej hudobnej jari zaznie aj Malá nočná hudba
Slovenský komorný orchester Bohdana Warchala pod umeleckým vedením Ewalda Danela vo štvrtok 21. marca v priestoroch nitrianskej Synagógy slávnostne otvorí 46. ročník Nitrianskej hudobnej jari. V ich podaní zaznie v tento večer okrem iných melódií aj populárna Malá nočná hudba W. A. Mozarta.
viac
13.04.2019
Na Veľký piatok bude v uliciach mesta Nitra krížová cesta
V uliciach Nitry sa bude na Veľký piatok 19. apríla konať tradičná krížová cesta. Slávnostná pobožnosť sa začne o 13.30 h pred budovou krajského súdu na Štúrovej ulici.
viac
15.04.2019
Nitra chce novými pravidlami pre letné terasy prispieť k oživeniu centra
Nové pravidlá pre letné terasy v centre Nitry by mali prispieť k oživeniu pešej zóny. Zmenu doterajších pravidiel schválila mestská rada, rozhodovať o nich budú poslanci mestského zastupiteľstva na svojom najbližšom zasadnutí.
viac
13.01.2023
Nitra pripravuje projekt predĺženia pešej zóny
Mesto Nitra pripravuje projekt predĺženia pešej zóny. Radnica už vyhlásila verejné obstarávanie na dodávateľa prác. Lehota na predkladanie ponúk je do 30. januára.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %