Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
31.05.2019 02:01

V Orechovej Potôni bude bezplatná wifi, prístupové body budú na 11 miestach


Ilustračná snímka (tasr)


Obec Orechová Potôň v Dunajskostredskom okrese získala dotáciu v hodnote 15.000 eur v rámci programu WiFi4EU na zriadenie bezplatnej wifi siete. Prístupové body k sieti budú v deviatich vonkajších priestoroch a dvoch vnútorných. Realizácia siete by mala byť hotová do konca augusta.


Obec Orechová Potôň v Dunajskostredskom okrese získala dotáciu v hodnote 15.000 eur v rámci programu WiFi4EU na zriadenie bezplatnej wifi siete. Prístupové body k sieti budú v deviatich vonkajších priestoroch a dvoch vnútorných. Realizácia siete by mala byť hotová do konca augusta. Ako o tom informoval starosta obce Szilárd Gálffy prístupové body budú rozmiestnené na futbalovom ihrisku, v múzeu, v parkoch pri obecnom úrade a kultúrnom dome, na viacúčelovom ihrisku pri základnej škole, na Detskom ihrisku Gól, na detskom ihrisku na Parkovej ulici, na Detskom ihrisku Dolná Potôň a pri požiarnej zbrojnici. Vnútorné body budú v spoločenskej sále a knižnici. Starosta doplnil, že už bolo vykonané verejné obstarávanie.       

Obec Orechová Potôň sa tak zaradí medzi ďalších 13 obcí v Dunajskostredskom okrese (Padáň, Dolný Štál, Horné Mýto, Hubice, Jurová, Lehnice, Lúč na Ostrove, Mad, Malé Dvorníky, Ňárad, Okoč, Sap, Veľká Paka), ktoré získali na základe žiadosti možnosť zapojiť sa do schémy WiFi4EU.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.08.2018
Bezplatnú WiFi na verejných priestranstvách môže mať väčšina obcí
S podpredsedom vlády pre investície a informatizáciu Richardom Rašim hovoríme o projekte WiFi pre Teba.
viac
01.02.2019
Obec Orechová Potôň nakúpila z dotácií kompostéry na biologický odpad
Obec nachádzajúca sa v Dunajskostredskom okrese získala dotáciu vo výške 90.915 eur z Operačného programu Kvalita životného prostredia (OP KŽP) na projekt s názvom Kompostéry pre domácnosti v obci Orechová Potôň, ktoré už zakúpila.
viac
27.05.2019
V 17 obciach a v šiestich mestských častiach pribudne bezplatná Wi-Fi
V 17 obciach a v šiestich mestských častiach Bratislavského kraja pribudne bezplatná Wi-Fi. Európska komisia (EK) totiž oznámila výsledky druhej výzvy na predkladanie návrhov iniciatívy WiFi4EU, ktorá bola od 4. do 5. apríla.
viac
14.01.2020
Na internet sa dá v Michalovciach pripojiť bezplatne
Bezplatné pripojenie na internet ponúka mesto Michalovce na námestiach slobody a osloboditeľov. "Wifi pre teba" zabezpečuje viacero wifi mesh hotspotov. Ako o tom informovala samospráva na internetovej stránke mesta, za dva mesiace zaznamenali najviac pripojení na autobusovej stanici.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %