Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
08.11.2016 12:00

V obci otvorili novú základnú školu pre 130 žiakov


Ilustračná snímka: (int.).


Novú základnú školu pre 130 žiakov, s počítačovou, jazykovou učebňou a klubovňou otvorili dnes v obcí Malinovo na Višňovej ulici. V novej škole, sa nachádzajú tri triedy, ktoré budú navštevovať žiaci prvého až tretieho ročníka.


Podľa starostky obce Evy Godovej otvorenie novej školy prinieslo všetkým úľavu, keďže Malinovo patrí tým k obciam v okolí hlavného mesta, v ktorých prebieha intenzívna výstavba nových rodinných i bytových domov a počet obyvateľov prudko narastá.      

"Rastie aj počet detí, ktoré sa hlásia do základnej školy. V tomto roku ich bolo spolu takmer 60 na tri samostatné triedy. A podľa údajov z matriky vieme, že rovnaký počet uchádzačov bude o základnú školu aj na budúci rok," priblížila starostka. V ďalších rokoch sa počet prvákov má ešte zvyšovať. Dopravná situácia na trase medzi Malinovom a Bratislavou je neslávne známa a podľa jej slov nie je únosné, aby rodičia viezli deti do základnej školy v meste aj 1,5 hodiny, pretože stoja v zápche.      

Základná škola na Višňovej ulici je elokovaným pracoviskom ZŠ na Školskej ulici v Malinove. V tomto školskom roku navštevuje základnú školu v Malinove 140 žiakov. Do elokovaného pracoviska ZŠ na Višňovej ulici je presunutých 66 žiakov prvého až tretieho ročníka.       

Celkové investičné náklady na vybudovanie školskej budovy sú podľa starostky na úrovni 477 000 eur. "Z toho ministerstvo školstva poskytlo dotáciu 150 000 eur, 327 000 eur financovala zo svojich prostriedkov obec a 24 000 eur financovala ZŠ na vybavenie školy," spresnila Godová.      

Škola je zariadená novým školským nábytkom, vybavená modernou didaktickou technikou a je v nej vybudované aj bezbariérové sociálne zariadenie, ako i vstup do budovy. "Samostatná budova je umiestnená na obecnom pozemku, ktorý je blízko pri starobylom parku a čo je dôležité, má dostatok parkovacích miest," podotkla starostka.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.01.2018
V obci Babiná budú deti od septembra chodiť do novej škôlky
V Babinej bude najmenším obyvateľom obce od septembra slúžiť nová materská škola (MŠ). Momentálne sa stavia na mieste pôvodnej budovy MŠ, ktorá pochádzala ešte z konca 19. storočia.
viac
13.06.2020
Bezplatné letné IT tábory pre deti II. stupňa ZŠ
Počas prázdnin sa deti môžu stať konštruktérmi robotov, ale aj výskumníkmi počasia pri dobrovoľnom rozvíjaní zručností v informatike, fyzike či chémií v rámci bezplatných letných táborov realizovaných z národného projektu IT Akadémia – vzdelávanie pre 21. storočie.
viac
18.02.2021
Na Záhradníckej ulici v Senci vybudujú novú základnú školu
V meste Senec na Záhradníckej ulici postavia novú základnú školu. Rozhodlo o tom mestské zastupiteľstvo.
viac
06.07.2021
Mesto Liptovský Hrádok získalo na rekonštrukciu školy 24 791 eur
Sumu 24 791 eur získalo mesto Liptovský Hrádok pre Základnú školu s materskou školou J. D. Matejovie v rámci výzvy „Modernejšia škola".
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %