Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
07.04.2019 08:30

V obci Okoč budú rekonštruovať Domov sociálnych služieb z dotácie


Ilustračná snímka


Obec Okoč v Dunajskostredskom okrese bude môcť rekonštruovať Domov sociálnych služieb pre deti a dospelých, pretože Trnavský samosprávny kraj (TTSK) získal na tento účel dotáciu takmer štyri milióny eur z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).


 Výsledkom celého projektu bude vytvorenie samostatných objektov pre 60 prijímateľov sociálnej služby.       

„Podporíme výstavbu a rekonštrukciu piatich nízkoenergetických rodinných domov, v ktorých bude poskytovaná sociálna služba v rodinnom prostredí," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič a dodal, že realizáciou projektu podporia komunitná starostlivosť v prirodzenom prostredí, čím sa zvýši kvalita života a stupeň integrácie zdravotne a mentálne postihnutých klientov sociálnych služieb.      

 V rámci prípravnej fázy projektu TTSK investoval na tento účel už skoro 400-tis. eur, z ktorých boli zakúpené pozemky, vypracované projektové dokumentácie na výstavbu objektov vrátane inžinierskych činností, zameranie stavieb, vypracovanie geometrických plánov, znaleckých posudkov, stanovísk a vyjadrení či finančná analýza projektu.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.06.2019
Bývalý internát je uvoľnený, budú v ňom sociálne služby
Budova bývalého internátu vo Voderadoch, ktorú mala v nájme spoločnosť Centrum prenájmu, už bola vrátená Úradu Trnavskému samosprávnemu kraju (TTSK). Ten v súčasnosti rokuje s potenciálnym investorom, ktorý by v tých priestoroch vytvoril sociálne zariadenie.
viac
16.01.2021
Župa distribuuje ochranné prostriedky do zariadení sociálnych služieb
Trnavský samosprávny kraj v týchto dňoch distribuuje ochranné prostriedky do župných, obecných, mestských a neverejných zariadení sociálnych služieb. Státisíce kusov materiálu sú postupne prerozdeľované medzi 108 poskytovateľov sociálnych služieb v celom kraji.
viac
30.04.2021
Deinštitucionalizácia sociálnych služieb v BSK sa stáva realitou
Prechod od veľkokapacitných zariadení sociálnych služieb k menším domovom rodinného typu. To je cieľom deinštitucionalizácie sociálnych služieb. Výstavba nových zariadení pod taktovkou Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) je už v plnom prúde.
viac
13.08.2021
Župa spúšťa výstavbu domova na polceste pre ľudí v núdzi
Žilinský samosprávny kraj v týchto dňoch podpísal zmluvu o realizácii projektu s názvom HORIZONT – domov na polceste. Cieľom nového zariadenia je vytvoriť vhodné podmienky na sociálne začlenenie ľudí, ktorí sa ocitli v nepriaznivej životnej situácii.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %