Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
03.12.2018 05:35

V novom mestskom zastupiteľstve budú pôsobiť štyri poslanecké kluby


Mestský úrad Nitra, ilustračná snímka


V nitrianskom mestskom zastupiteľstve budú v novom volebnom období pôsobiť štyri poslanecké kluby. Najpočetnejší bude 11-členný klub Tímu Hattas. Jeho predsedom sa stal Roman Ágh.


Šesť členov bude mať klub Demokratickej koalície pravicových strán (DKPS), zloženej zo strán OĽaNO, SaS, Šanca, Sme rodina – Boris Kollár a KDH. Predsedom klubu sa stal Ján Greššo. Štyroch poslancov bude mať klub Tím pre Nitru s predsedníčkou Annou Šmehilovou. Rovnaký počet členov bude mať aj 1. klub nezávislých poslancov s predsedom Petrom Oremusom.       

Mestské zastupiteľstvo si zvolilo aj deväť členov mestskej rady. „V predloženom návrhu na členov rady sa prihliadlo na zastúpenie politických strán, politických hnutí a nezávislých poslancov zastúpených v mestskom zastupiteľstve,“ konštatuje sa v schválenom materiáli.       

Poslanci okrem toho zriadili aj 11 stálych komisií pri mestskom zastupiteľstve a zvolili si zo svojich radov jej členov. Podľa slov primátora Mareka Hattasa by k nimi mala v budúcnosti pribudnúť aj bezpečnostná rada, v ktorej by mali okrem mestských orgánov zastúpenie aj Policajný zbor SR a ďalšie inštitúcie. Mestské zastupiteľstvo tiež zriadilo výbory pre všetkých sedem mestských častí a schválilo mená sobášiacich poslancov.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.10.2018
Mestskí poslanci sa zídu poslednýkrát pred komunálnymi voľbami
Nitrianski mestskí poslanci sa vo štvrtok (18. 10.) zídu poslednýkrát pred novembrovými komunálnymi voľbami.
viac
10.09.2019
V meste Nitra vznikne Rada seniorov
V Nitre bude pôsobiť Rada seniorov. Jej vznik odhlasovali na svojom septembrovom rokovaní mestskí poslanci. Nový orgán bude mať za úlohu chrániť práva seniorov a zaoberať sa ich životnými potrebami.
viac
04.02.2021
Športové kluby v Nitre môžu žiadať o dotácie
Športové kluby v Nitre môžu aj tento rok získať od mesta dotáciu na svoju činnosť. Radnica už zverejnila výzvy na predkladanie žiadostí, ktoré musia kluby podať najneskôr do 28. februára.
viac
29.02.2024
Zmeny rokovacieho poriadku zastupiteľstva majú zvýhodniť verejnosť
Nitrianska radnica pripravuje zmeny rokovacieho poriadku mestského zastupiteľstva (MsZ) i jeho odborných komisií. Podľa mestského úradu vychádzajú z hodnotiacej správy Transparency International Slovensko.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %