Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
22.04.2017 09:01

V nemocnici v Krupine chýbajú lekári, interné oddelenie sa po rokovaniach udrží


Ilustračná snímka.


Hrozba zatvorenie interného oddelenia krupinskej nemocnice je, zdá sa, zažehnaná. Každému pacientovi bude na tomto oddelení aj naďalej poskytnutá zdravotná starostlivosť. Taký je záver rokovania zástupcov spoločnosti Agel, ktorá nemocnicu prevádzkuje, a vedenia mesta Krupina.


Ako sa píše na webovej stránke Krupiny, predseda predstavenstva spoločnosti Agel Milan Leckéši poveril predsedu predstavenstva spoločnosti Agel SK Michala Pišoju a predsedu predstavenstva Nemocnice Zvolen Jozefa Botku, aby pokračovali v realizácii potrebných krokov na posilnenie lekárskeho personálu na krupinskom internom oddelení.       

Podľa primátora Radoslava Vazana za hrozbou zrušenia interného oddelenia neboli ekonomické ukazovatele, ale nedostatok lekárov. Na oddelenie sa však medzičasom podarilo získať jedného nového lekára a vrátiť by sa tam mala aj lekárka, ktorá bola na materskej dovolenke. Za zachovanie oddelenia bojovali petíciou aj obyvatelia Krupiny a okolia. Podpísalo sa ich viac ako 4000.       

V krupinskej nemocnici dnes už nefunguje pôrodnica, chirurgické oddelenie ani pohotovosť. Okrem interného je tam už len oddelenie dlhodobo chorých. 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.02.2018
Nemocnica v Leviciach obnovila prístrojovú techniku za vyše 280-tis.eur
Levická nemocnica obnovila prístrojovú techniku na viacerých svojich oddeleniach. Investícia za viac ako 280.000 eur by mala zabezpečiť pacientom kvalitnejšiu zdravotnú starostlivosť priamo v ich regióne.
viac
08.08.2023
VšZP sa dohodla s Nemocnicou Bory, preplatí hospitalizácie aj operácie
Štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) a bratislavská Nemocnica Bory sa dohodli na zazmluvnení komplexnej zdravotnej starostlivosti. Od utorka tak poistencom preplatí hospitalizácie aj operácie.
viac
29.12.2023
Krupina: V nemocnici otvoria novú pediatrickú ambulanciu
V priestoroch novej budovy krupinskej nemocnice otvoria pediatrickú ambulanciu. Informoval o tom na sociálnej sieti primátor Krupiny Radoslav Vazan.
viac
11.01.2024
V nemocnici otvorili novú pediatrickú ambulanciu
V krupinskej nemocnici otvorili vďaka spolupráci mesta Krupina a Nemocnice Agel Zvolen novú pediatrickú ambulanciu. Tá má byť náhradou za ambulanciu dlhoročnej detskej lekárky, ktorá ku koncu minulého roka ukončila svoju činnosť. Informovala o tom hovorkyňa Agel SK Eva Peterová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %