Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
15.06.2018 06:00

V Myjave sa začal program medzinárodného folklórneho festivalu


Myjava - plagát


Medzinárodný folklórny festival (MFF) v Myjave vstúpil do svojho 59. ročníka. Hlavný program je venovaný 100. výročiu vzniku prvej Československej republiky a nesie názov Bratia – Bratři. Je rozdelený do troch dní od 15. do 17. júna. TASR informoval hovorca mesta Myjava Marek Hrin.


Myjavský festival patrí medzi tri najväčšie folklórne festivaly na Slovensku. V ponuke sú veľké javiskové choreografie, nescénické programy pre malých i veľkých, zábava, tanečné školy, súťaže, koštovky, ľudové rozprávania, výstavy, divadelné formy, obľúbený "Jarmek pot mijafskú vežu" a takisto jedinečné mestečko MY-A-VY.       

Otvorenie festivalu sa uskutočnilo v amfiteátri Trnovce v piatok. „Pripravili sme viac ako štyridsať scénických i nescénických programov, v ktorých vystúpi viac ako 1500 účinkujúcich. Tí k nám okrem slovenských regiónov zavítali z Maďarska, juhoamerického Peru i ďalekej Číny,“ povedal pri otvorení MFF primátor Myjavy Pavel Halabrín.       

Ešte predtým si mohli školáci v kultúrnom dome dopoludnia pozrieť program zahraničných súborov s názvom Veľký svet malým ľuďom. Po otvorení sa v programe Vitajte, priatelia, na Myjave! predstavili zahraniční hostia. "Po zahraničných účinkujúcich vystúpili na pódium domáce folklórne súbory s ich programom inšpirovaným dielom známej spisovateľky Zuzky Zgurišky," uviedol hovorca mesta.       

Pestrý program čaká na návštevníkov v sobotu, ktorý sa začne tradičným "Jarmekom pot mijafskú vežu" a bude pokračovať celodenným programom, ktorý zakončia večer folklórne vystúpenia v amfiteátri. "Novinkou a tak trochu experimentom bude krátky interaktívny program Tancuje celá Myjava, ktorého cieľom je vtiahnuť do diania návštevníka areálu o niečo viac, ako očakáva. Počas neho sa taneční lektori pokúsia z divákov spraviť účinkujúcich a z účinkujúcich divákov. Nedeľa bude pokojnejšia, určená predovšetkým deťom a ich rodičom. Okrem folklórneho programu budú v mestečku misijné bohoslužby a spomienkové rozprávania," doplnil Hrin.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.06.2016
Na Medzinárodnom folklórnom festivale Myjava 2016 sa predstaví 1500 účinkujúcich
Účinkujúci zo štyroch kontinentov budú zabávať divákov na 57. ročníku Medzinárodného folklórneho festivalu Myjava 2016 (17. – 19. 6.). Okrem slovenských folklórnych súborov a skupín sa na kopaniciach predstavia tanečníci a hudobníci z Českej republiky, Chorvátska, Indie, Egypta, Namíbie a Peru.
viac
25.03.2018
Myjava predstavila program Medzinárodného folklórneho festivalu
Medzinárodný folklórny festival (MFF) v Myjave vstupuje do 59. ročníka. Jeho program je rozdelený do troch dní, tento rok sa uskutoční od 15. do 17. júna, TASR informoval hovorca mesta Myjava Marek Hrin.
viac
27.11.2018
Primátor P. Halabrín a poslanci zložili slávnostný sľub
Staronový primátor mesta Myjava Pavel Halabrín a 19 poslancov mestského zastupiteľstva (MsZ) sa na utorkovom ustanovujúcom zasadnutí MsZ ujali svojich funkcií na najbližšie štyri roky. V sobášnej sieni Mestského úradu Myjava slávnostne zložili zákonom predpísaný sľub.
viac
26.07.2023
Začína sa Medzinárodný Novohradský folklórny festival, potrvá päť dní
Na hrade Šomoška v okrese Lučenec sa v stredu začína v poradí 27. ročník Medzinárodného Novohradského folklórneho festivalu. Bohatý päť dní trvajúci program, ktorého súčasťou budú slovenskí i zahraniční účinkujúci, sa uskutoční vo viacerých mestách a obciach v slovenskej i maďarskej časti regiónu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %