Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
06.03.2018 03:27

V mrznúcej Istebňanke sa zišli otužilci z Oravy, Turca i Liptova


Čvachtačka v potoku Istebňanka, ktorá sa v Istebnom nad Oravou konala 24. februára, sa vydarila na jednotku s hviezdičkou.


Pri teplote vzduchu mínus 4 stupne a vody okolo nuly, sa otužilci zdržali niekoľko minút v mrznúcej vode a k tomu si ešte spievali svoju hymnu. Početná skupina divákov drkotala zubami vari viac ako čvachtajúci sa plavci a mne samému nabehli riadne zimomriavky.


Celkom ich bolo 19 a pochádzali z klubov - Orava otužilci z Oravskej priehrady, Turčianske nanuky z Martina, Beľanské ľadové medvede z Ružomberka, no prišli aj z Dolného Kubína, Veličnej a Istebného.

Príjemným prekvapením bola aj účasť otca viacnásobného svetového šampióna v kulturistike, 62-ročného Jožka Tatarku, ktorý to zvládol závideniahodne, ako aj výkon 9-ročného Samuela Bakoša zo Žaškova, ktorého dokonca mamička musela vyháňať z vody.

Výborné športové podujatie pod taktovkou miestnej pobočky Matice slovenskej a obecného športového klubu sa napokon zavŕšilo teplou kapustnicou, šiškami a skromným občerstvením, za ktoré patrí veľké poďakovanie rodine Lackových, ako aj za poskytnutie svojich priestorov. Popri konzumácii vyhrával - ako pri každej príležitosti - ostrieľaný Davidko Turňa na akordeóne.

Poďakovanie patrí aj starostke Istebného Lýdii Fačkovej, ktorá svojim súhlasom podporila túto úžasnou akciou.

Obecné noviny č. 9-10/2018

 

Autor: Dušan SABOL


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.09.2018
Matica Slovenská vystaví svadobné kroje slovenského folklóru
Matica slovenská (MS) predstaví svadobné kroje zo svojej šatnice na výstave s názvom "Čo to za veselie", inšpirovanej svadobnou ľudovou piesňou s rovnomenným názvom.
viac
29.05.2019
Matice a inštitúcie slovanských národov sa zídu na štvrtom kongrese
Štvrtý kongres matíc a inštitúcií slovanských národov sa uskutoční od 4. do 7. júna v Martine. Matica slovenská privíta zahraničné delegácie vedcov v Turčianskej galérii, v prvej a druhej matičnej budove. Informovala o tom hovorkyňa Matice slovenskej Veronika Matušková.
viac
14.05.2021
Matica slovenská vydala Najkrajšie slovenské povesti
Vydavateľstvo Matice slovenskej prináša na knižný trh novinku Najkrajšie slovenské povesti. Publikácia vzdáva poctu velikánom slovenskej povesťovej tvorby Pavlovi Dobšinskému, Jozefovi Cígerovi Hronskému a Márii Ďuríčkovej.
viac
02.11.2021
Matica slovenská si pripomenula 103. výročie Deklarácie slovenského národa
Výbor Matice slovenskej (MS) si v sobotu (30. 10.) v Martine pripomenul 103. výročie prijatia Deklarácie slovenského národa. Deklarácia znamenala pre slovenský národ novú historickú etapu – vznik prvého Česko-Slovenska, v ktorom sa v roku 1919 obnovila činnosť matice.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %