Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
19.01.2019 08:05

V meste začali so samostatným triedením tetrapakov


Ilustračná snímka, zdroj: odpady.sk


V Handlovej začali v januári s triedením tetrapakov. Obyvateľom rodinných domov v tejto súvislosti zabezpečila radnica s mestskou spoločnosťou i oranžové obaly, kam majú tento druh odpadu odhodiť. Informovala o tom hovorkyňa Handlovej Jana Paulínyová.


Zber tetrapakov tak v Handlovej po novom zabezpečujú samostatne vo vreci oranžovej farby, nie ako súčasť odpadu v žltých vreciach na plasty, ako to bolo doteraz. "V decembri 2018 dostali obyvatelia rodinných domov dve vrecia oranžovej farby, na prvé dva zbery v roku, do ktorých tieto obaly patria. Zber týchto vriec bude Hater Handlová zabezpečovať v rovnakom termíne ako žltých vriec s vytriedeným plastom," uviedla Paulínyová.       

Samospráva baníckeho mesta v tejto súvislosti upozornila, že do oranžového vreca patria opláchnuté nápojové kartóny od mlieka, mliečnych výrobkov, džúsov, ovocných štiav a iné kartónové obaly. Obyvatelia tam, naopak, nemôžu vyhadzovať kartóny na vajcia a jednovrstvové papierové obaly.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.06.2016
Handlová bude mať nové vozidlo na zber a separáciu odpadu
Zefektívnenie triedeného zberu odpadu v meste by malo priniesť obstaranie nového vozidla s rotačným systémom lisovania, ktoré samospráva plánuje zakúpiť.
viac
17.10.2019
Deň otvorených dverí samosprávy upriami pozornosť na triedenie odpadu
Handlovská samospráva opäť otvorí svoje dvere verejnosti. Na 16. ročníku podujatia dnes (17. 10.) upriami pozornosť na ochranu životného prostredia a zvýšenie podielu triedenia odpadu. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
28.07.2023
Obyvatelia odovzdali za 1. polrok 872 kilogramov použitého oleja
Obyvatelia Handlovej za 1. polrok tohto roka vytriedili a odovzdali do špeciálnych nádob na území mesta 872 kilogramov použitého oleja. Samospráva oproti minulému roku zvýšila i počet kontajnerov. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %