Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
06.07.2019 12:25

V meste pribudlo 300 stromčekov


Ilustračná snímka. (Zdroj: velkekapusany.sk/Július Tóth)


Približne 300 stromčekov vysadili vo Veľkých Kapušanoch (okres Michalovce) dobrovoľníci počas troch júnových dní v rámci podujatia Aj my sme súčasťou prírody. Účastníci tak reagovali na výzvu primátora mesta Petra Petrikána. Informoval o tom zástupca primátora Ferenc Boczán.


Cez výzvu sa malo pomôcť najmä Sídlisku P. O. Hviezdoslava. Pôvodný zámer uskutočniť hromadnú výsadbu stromov v priebehu jedného dňa sa pre veľký záujem obyvateľov nevydaril, podujatie sa realizovalo na tri etapy. Posledná výsadba sa udiala počas posledného júnového týždňa. Miestami určenými na výsadbu stromov sa po prvej etape stali i detské ihriská na území mesta, nový cintorín či park Jánosa Erdélyiho. Zapojení dobrovoľníci sa orientovali podľa drevených kolíkov, ktorými boli miesta určené na výsadbu označené.       

Podľa Boczánových slov sa podujatie u obyvateľov stretlo s veľkou odozvou. "Najkrajším na akcii bolo, že do sadenia sa zapojilo viac ako 100 účastníkov, vrátane celých rodín či právnických subjektov pôsobiacich na území mesta. Tí, ktorí sa nemohli osobne zúčastniť, pretože sú mimo mesta, no chceli sa zapojiť, sa rozhodli poslať mestu finančné prostriedky, aby zakúpilo a vysadilo stromčeky i za nich," uviedol.       

Výsadbou troch stoviek stromov zároveň Veľkokapušanci otvorili tematický rok mesta. Kým vlani boli ústrednou témou deti, heslo tohtoročného znie COPUS – Mesto pre naše deti – Aj my sme súčasťou prírody. Samospráva počas neho zvýši svoju pozornosť v oblasti separovania odpadov a ochrany prírody, informoval Boczán.      

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.05.2017
Trnava má už málo miesta na výsadbu nových stromov
V Trnave sa začína prejavovať nedostatok miesta na výsadbu nových stromov na mestských pozemkoch. Mohutná výsadba v uplynulých troch rokoch takmer vyčerpala možnosti sadiť ďalšie dreviny na plochách, ktoré má samospráva vo vlastníctve. Preto sa radnica začala obzerať po alternatívach.
viac
22.08.2019
V Sade potomkov má strom každé novonarodené dieťa
Sad potomkov, v ktorom bude mať každé novonarodené dieťa svoj strom, budujú v obci Hontianske Tesáre v okrese Krupina. V sade je už vysadených prvých 12 stromov aj s menami detí, ktoré v dedine prišli na svet v roku 2018.
viac
19.06.2020
Z peňazí za výrub stromov mesto vybuduje park v Kanaši
Za výrub stromov v súvislosti s výstavbou severného obchvatu Prešova získalo mesto Veľký Šariš od Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) 1,8 milióna eur. Peniaze chce použiť na viaceré projekty.
viac
04.11.2020
Mesto vysadilo v Horskom parku tisíce nových sadeníc
Hlavné mesto Bratislava vysadilo uplynulý víkend v Horskom parku tisíce nových sadeníc. Počas novembra by mali pribudnúť aj ďalšie stromy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %