Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
26.07.2018 10:41

V meste budú revitalizovať park ako súčasť chráneného územia


Snímka zdroj: historickeparky.eu


Mesto Sládkovičovo bude revitalizovať chránené územie – Sládkovičovský park. Projektová dokumentácia, ktorú zadalo vypracovať, má v maximálne možnej miere zachovávať jednotlivé historické prvky parku pri rešpektovaní požiadaviek ochranárov aj pamiatkarov.


Dokumentácia k revitalizácii parku bude dokončená do konca augusta, informoval primátor Sládkovičova Anton Szabó. Poznamenal, že už desať rokov sa snažia park upraviť, ale až v tomto období im Krajský pamiatkový úrad v Trnave a Štátna ochrana prírody SR, Chránená krajinná oblasť Dunajské Luhy vyhoveli. „V súčasnosti prebieha dendrologický prieskum drevín parku, ale existuje už aj návrh na rekonštrukciu jestvujúcich a dobudovanie nových chodníkov. Po odsúhlasení projektovej dokumentácie ešte v tomto roku začneme revitalizáciu mestského parku v Sládkovičove,“ dodal.       

Chránený areál – Sládkovičovský park je zapísaný v zozname chránených oblastí, platí tu štvrtý stupeň ochrany. Plánovaný rozsah prác sa týka nielen úpravy chodníkov a dendrologického prieskumu či navrhnutia postupu ošetrenia jestvujúcich drevín alebo výsadby nových, ale tiež úpravy pódia, jazierka, vybudovania závlahového systému, nového verejného osvetlenia a kamerového systému, výsadby kríkov k oploteniu, osadenia lavičiek, úpravy okolia drevín a trávnatých plôch.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.10.2016
Po vynovení bude park slúžiť ako ateliér pre výtvarníkov
Aj ako ateliér pre mladých výtvarníkov bude slúžiť park pri Kultúrnom dome v Žarnovici, ktorý v týchto dňoch revitalizujú. Obnova priestranstva, ktoré bolo v posledných rokoch neupravené, tak dá bodku za úpravou objektu a jeho okolia.
viac
24.04.2020
Dudince začali s revitalizáciou kúpeľného parku
Po troch rokoch prípravných prác sa začala v Dudinciach realizácia stavebnej časti projektu cezhraničnej spolupráce mesta Dudince s maďarskou obcou Bánk.
viac
01.07.2020
Mestský park v Prievidzi napreduje vďaka projektom
V týchto dňoch je finalizovaný náučný chodník v Mestskom parku. Ďalší grant pomôže vyriešiť problém s prítokom do jazierka.
viac
19.01.2021
Mesto Prešov zrevitalizuje park Vlada Clementisa
Mesto Prešov plánuje v prvej polovici roka 2021 začať s revitalizáciou verejného priestranstva - parku medzi ul. Vlada Clementisa a Levočskou ulicou. Projekt je schválený v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %