Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
17.07.2017 04:36

V Liptovskom Mikuláši mimoriadne zasadne Rada ZMOS


Ilustračná snímka.


Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Michal Sýkora zvolal na 20. júla 2017 mimoriadne rokovanie Rady ZMOS. Kľúčovou témou bude prerokovanie nového návrhu na zvyšovanie tarifných platov pedagogických a odborných zamestnancov školstva.


Ďalšou témou júlového rokovania Rady ZMOS bude informácia o rokovaní a odporúčaniach Rady solidarity a rozvoja so zameraním na témy Sociálna dimenzia EÚ - silný nástroj pre spoluprácu v rámci jadra EÚ a nedostatok kvalifikovanej pracovnej sily na Slovensku. Členovia Rady ZMOS budú tiež informovaní o príprave výzvy na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie na podporu zvýšenia ochrany pred požiarmi z rozpočtovej kapitoly Ministerstva vnútra SR. Rada ZMOS sa zároveň bude venovať návrhu na zmenu regulácie cien nájomného v bytoch postavených pred rokom 2001.

Rokovanie Rady Združenia miest a obcí Slovenska sa uskutoční vo štvrtok 20. júla 2017 v malej zasadačke Mestského úradu v Liptovskom Mikuláši so začiatkom o 10.00 h.

Autor: Michal KALIŇÁK, hovorca ZMOS


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.11.2017
Pre samosprávu je dôležitá podpora miestnej ekonomiky
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) sa v ostatnom období sústredilo na nástroje podporujúce lokálnu hospodársku politiku a teda miestnu ekonomiku.
viac
08.10.2022
Rokovala Rada Združenia miest a obcí Liptova
V stredu 5. októbra 2022 sa uskutočnilo rokovanie Rady Združenia miest a obcí Liptova (ZMOL). Zúčastnil sa na ňom aj predseda ZMOS Branislav Tréger.
viac
04.02.2023
Sekcie ekonomiky a financií Rady ZMOS zasadala v Liptovskom Mikuláši
Viaceré aktuálne témy riešili členovia Sekcie ekonomiky a financií Rady ZMOS na svojom ostatnom zasadnutí, ktoré zvolal a viedol predseda sekcie, primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč.
viac
01.02.2024
Sociálni partneri ZMOS a RÚZ o spolupráci v Aliancii sektorových rád
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik sa stretol s generálnym sekretárom Republikovej únie zamestnávateľov (RÚZ) Martinom Hoštákom k témam sociálneho dialógu, spolupráci v rámci novozriadenej Aliancie sektorových rád a k ďalším spoločným témam spolupráce.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %