Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
12.01.2018 05:19

V Leviciach plánujú spustiť osvetovú kampaň na podporu separovania odpadu


Ilustračná snímka.


Levická radnica chce v priebehu roka 2018 rozbehnúť osvetovú kampaň, pomocou ktorej bude obyvateľom mesta vysvetľovať prínosy separovania odpadu.


Mesto plánuje získať na kampaň nenávratný finančný príspevok z Ministerstva životného prostredia SR. Jeho maximálna výška je 200 000 eur, spolufinancovanie mesta by bolo v hodnote 10 000 eur.

Ako sa v projektovom zámere uvádza, mesto Levice chce do roku 2025 zvyšovať osvetu zameranú na širokú verejnosť. „Obsahom kampane je presviedčať cieľovú skupinu o tom, že separovanie komunálneho odpadu chráni naše súčasné životné prostredie a vytvára podmienky pre zdravý a spokojný život našich detí v krajine, ktorá nie je zaplavená odpadkami,” informovala radnica.    

Cieľovou skupinou projektu budú obyvatelia Levíc, ale aj rôzne súkromné i verejné inštitúcie. Kampaň chce radnica robiť hlavne prostredníctvom animovaného spotu a informovaním v regionálnych médiách a na webovej stránke mesta.       

Deti a školskú mládež plánuje magistrát osloviť pomocou komiksu alebo omaľovánky. „Tie budú vizuálne a tematicky prepojené s animovaným spotom a šírené prostredníctvom škôl. Počas prvej vlny kampane sa budú vydávať aj informačné letáky a tematické 3D magnetky,” konštatuje sa v projektovom zámere.

Autor: (ts)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.05.2017
V Opatovciach nad Nitrou vybudujú zberný dvor z fondov EÚ
Zvýšenie intenzity a zefektívnenie systému triedeného zberu odpadu chce vybudovaním zberného dvora dosiahnuť samospráva Opatoviec nad Nitrou (okres Prievidza).
viac
28.06.2017
Rok odpadového zákona priniesol prvé výsledky v podobe lepšieho triedenia
„Komunálny odpad sa dnes na Slovensku triedi, zbiera, zváža, dotrieďuje, recykluje a zhodnocuje,“ konštatuje Hana Nováková, generálna riaditeľka spoločnosti ENVI - PAK.
viac
18.07.2017
V Leviciach odmeňovali substrátom za triedenie odpadu
V priebehu júla si môže levická domácnosť rodinného domu, ktorá triedi komunálny odpad, vyzdvihnúť 50-litrové vrece substrátu s aktívnym humusom. Podmienkou však bolo, aby počas vývozu triedeného zberu od 26. do 30. júna, „vyložila“ pred dom aspoň jedno vrece plastov, papiera alebo skla.
viac
03.06.2020
BBSK chce zlepšiť kvalitu ovzdušia, ľudí bude učiť aj to, ako správne kúriť
Na Štefánikovom nábreží v Banskej Bystrici zaznamenali meteorológovia počas januára 2020 prekročené limity priemernej koncentrácie emisií tuhých častíc PM 10 celkovo 15-krát. V meste Jelšava k takémuto prekročeniu hodnôt prišlo počas januára celkovo 18-krát.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %