Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
10.03.2019 12:35

V Košiciach začína premávať Dobrý trolejbus, informovať bude o dobrovoľníctve


Ilustračná snímka, zdroj: kosice-estranky


Mesto Košice začína informačnú kampaň o aktivitách v tomto roku, počas ktorého nesie titul Európske hlavné mesto dobrovoľníctva. Spúšťa webovú stránku www.srdcevmeste.sk a pravidelné nedeľné propagačné jazdy Dobrého trolejbusu. Premiérová jazda sa začne v nedeľu o 14.00 h.


Počas propagačných jázd budú v trolejbuse dobrovoľníci informovať o svojich aktivitách, na ktoré sa bude možné aj prihlásiť. „Zvolili sme možno netradičnú formu propagácie, ale verím, že splní účel. V Dobrom trolejbuse dávame možnosť pozývať na dobrovoľnícke aktivity a informovať o nich nielen dobrovoľnícke združenia, ale aj organizátorov rôznych kultúrnych, športových alebo spoločenských podujatí či iných organizácií, predstaviteľov škôl alebo domovov dôchodcov, ktoré by potrebovali pomoc dobrovoľníkov,“ uviedla námestníčka primátora mesta Košice Lucia Gurbáľová.       

Na spomínanej webovej stránke budú okrem iného postupne zverejnené informácie o podujatiach a iniciatívach pre dobrovoľníkov v Košiciach. V budúcnosti by sa mala stať portálom pre dobrovoľnícke aktivity nielen v Košiciach, ale aj blízkom okolí. Je tam zverejnená aj výzva na podporu dobrovoľníctva. Ako Gurbáľová pripomenula, na dobrovoľnícke projekty je z rozpočtu mesta v tomto roku vyčlenených 15.000 eur, žiadať o ne je možné na základe všeobecne záväzného nariadenia mesta o dotáciách.

Dobrý trolejbus, ktorý zdobia kresby detí základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice, bude premávať vždy v nedeľu v čase od 14. do 18. hodiny v 45-minútových intervaloch z nástupnej zastávky na Námestí Osloboditeľov na Sídlisko KVP a zastavovať bude na zvyčajných zastávkach. O odchodoch bude informovať aj informačná tabuľa na zastávke, kde si u dobrovoľníkov bude potrebné jazdu rezervovať.       

„Ide o trolejbus Škoda 14 TrM a jeho návrat do košickej mestskej hromadnej dopravy je príspevkom Dopravného podniku mesta Košice (DPMK) do informačnej kampane aktivít Európskeho hlavného mesta dobrovoľníctva,“ uviedol generálny riaditeľ DPMK Vladimír Padyšák.       

Košice získali titul Európskeho hlavného mesta dobrovoľníctva 2019 ako prvé mesto z krajín strednej a východnej Európy a šieste európske mesto v poradí. Titul udeľuje európske dobrovoľnícke centrum od roku 2013.     

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.10.2016
Historickým vláčikom oslávia 80. výročie trate Margecany – Červená Skala
Okrúhle výročie jednej z našich najkrajších železničných tratí môžete osláviť nostalgickou jazdou v nedeľu 16. októbra. Na trase Košice – Margecany - Gelnica – Mníšek nad Hnilcom a späť vypravia organizátori historické motoráky pre verejnosť aj pozvaných hostí.
viac
29.12.2016
Detská železnica prvýkrát vypraví vlak aj na Silvestra
Mini Silvester s ohňostrojom, zvieratkami a korčuľovaním zažijú návštevníci Košickej detskej historickej železnice.
viac
16.10.2021
Centrum mesta pozdravili na Hubertovej jazde desiatky jazdcov na koňoch
Historické centrum Košíc v piatok popoludní zažilo slávnostnú jazdu desiatok jazdcov na koňoch. Išlo o súčasť Hubertovej jazdy konanej tradične na záver jazdeckej a poľovníckej sezóny.
viac
10.10.2023
Festival Biela noc prilákal do nočného mesta 60-tis. ľudí
Tohtoročný festival súčasného umenia Biela noc v Košiciach, ktorý trval od piatka (6. 10.) do nedele (8. 10.), mal odhadovanú návštevnosť 60.000 ľudí. Informovali o tom organizátori s tým, že návštevnosť prekonala ich očakávania a vrátila sa na úroveň spred pandémie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %